Ella Junnila ihmetteli Kalevan kisojen odottamatonta kömmähdystä – "Ei ollut samassa linjassa minkään kanssa"

Korkeushypyn Suomen ennätystä Paavo Nurmen kisoissa parantanut Ella Junnila selvitti Kalevan kisojen karsinnan yhdellä kilpailuhypyllä, jolla hän liiteli riman yli korkeudessa 173. Lauantain karsinta ei silti ollut hänelle aivan ongelmaton.

Junnilaa ei edes haitannut pahiten tuuli, joka kaatoi ainakin yhden ison koivun Kaarlen kentän pohjoiskulmalta.

– Ei siihen tuuleen ollut kiva lähteä, mutta tuulta enemmän vaikutti se, että korkeushyppypatja oli laitettu vinoon, hän kertoi.

Junnila joutui säätämään ainoan harjoitushyppynsä perusteella askelmerkkiä karkeasti arvioiden, eikä hän ollut lainkaan varma sen sijainnista.

– Yleensä merkki katsotaan niin, että se on linjassa nurmen kanssa tai suorassa linjassa seiväsviivojen kanssa. Nyt se ei ollut samassa linjassa minkään kanssa, hän tarkensi.

– Mutta ajattelin, että tästä varmaan ja sit mennään.

Kisa keskelle harjoitusjaksoa

Junnila, 25, palautteli samalla mieleensä edellistä kokemustaan samalla hyppypaikalla. Hän muisti kilpailleensa Kaarlen kentällä viimeksi 14-vuotiaiden sarjassa. Silloin hän sijoittui ikäluokan SM-kilpailussa kolmanneksi tuloksella 159, eikä kilpailu ollut ihan helpoimpia.

– Silloin satoi aivan kaatamalla vettä, muttei tuullut ollenkaan, Junnila naurahti.

– Mutta niillä aina mennään, mitä on.

Sunnuntain loppukilpailun tulostasoa Junnila ei ennustellut, vaikka hän teki Paavo Nurmen kisoissa komeita yrityksiä korkeudesta 200. Hän kirjautti Turussa Suomen ennätykseksi tuloksen 197.

– Tämä kilpailu tulee pikkasen hankalaan väliin, kun tätä joutuu uhraamaan kauden päätavoitetta, Pariisin olympialaisia varten, Junnila harmitteli.

– Aloitin Paavo Nurmen kisojen jälkeen treeniblokin, ja harjoitusjakso loppuu ensi viikon keskiviikkona. Eli tämä tuli ihan keskelle treeniblokkia, mutta totta kai täällä hypätään, ja haluan ehdottomasti voittaa mestaruuden.

Kalevan kisojen jälkeen Junnila kilpailee 13. heinäkuuta Saksassa ja 20. heinäkuuta Joensuussa. Niiden lisäksi hän haluaisi vielä yhden kilpailun heinäkuun ensimmäiseen viikonloppuun.

– Yksi kisa on hakusessa. Katsotaan, onnistuuko, hyväntuulinen Junnila kaavaili Pariisin kisojen valmistelujaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat