Elizabeth Taylorin upeat korut ja asut huutokaupan, katso kuvat!

Edesmenneen näyttelijä Elizabeth Taylorin upeat korut, vaatteet ja asusteet ovat kiertäneet näyttelyssä ympäri maailman. Nyt kokonaisarviolta lähemmäs 115 miljoonan arvoisten tuotteiden huutokauppa alkoi.

Fanit ja fashionistat pääsivät ihailemaan legendaarisen, edesmenneen elokuvatähti Elizabeth Taylorin omaisuutta – kuten upeita koruja, vaatteita asusteita – Christie's-huutokaupassa New Yorkissa. Ja ne, kenellä sattui olemaan vähintään miljoona takataskussaan, pystyivät huutamaan omaisuutta itselleen huutokaupan kotisivujen kautta.

Näyttelyssä oli esimerkiksi värikkäitä couture-asuja, joita Taylor käytti ollessaan naimisissa Richard Burtonin kanssa sekä rubiinein ja timantein koristeltuja Cartier-koruja, jotka hän sai kolmannelta aviomieheltään Mike Toddilta. The Collection of Elizabeth Taylor kertoo intohimoisen tarinan niin seitsemän eri aviomiehen kuin lähes viiden vuosikymmenen ajalta.

Kokoelman kokonaisarvioksi on annettu lähemmäs 115 miljoonaa euroa ja se on ollut jo näytillä niin Iso-Britanniassa, Moskovassa, Los Angelesissa, Dubaissa, Genevessä, Pariisissa ja Hong Kongissa – yhteensä kolmen kuukauden ajan, ennen lopussa pidettyä huutokauppaa.

Yksi arvokkaimmista koruista on Taylorin timanttisormus, jonka hän sai Burtonilta vuonna 1968. Se on noin 1,9–2,7 miljoonan euron arvoinen. Christie'siltä tiedettiin kertoa, että ainoat kerrat kun Taylor otti sormuksen pois sormestaan, olivat ne, kun hän antoi ystäviensä sovittaa sitä.

Yhdessä kaulakorussa oli valtava 1600-luvulta peräisin oleva helmi, jota Euroopan kuninkaallisetkin ovat pitäneet yllään. La Peregrina -nimellä tunnettu helmi on todennäköisesti yksi maailman tärkeimpiä helmiä. Sen omistajiin on kuulunut aikoinaan esimerkiksi Englannin kuningatar Mary I. Se myytiin huutokaupassa noin 8,5 miljoonan euron hintaan.

Eräistä Taylorille annetuista helmistä odotettiin noin 2,3 miljoonaa euroa, mutta ne myytiin huikeaan 8,4 miljoonan euron hintaan. Toinen ostaja maksoi 460 000 euroa timantein ja safiirein koristellusta sormuksesta, jonka Taylorin rakas ystävä, edesmennyt popin kuningas Michael Jackson oli tälle antanut.

Mukana huutokaupassa oli myöskehystetty Jacksonin juliste tähden nimikirjoituksin ja terveisin: "Todelliselle rakkaudelleni Elizabethille. Rakastan sinua ikuisesti."

Lisäksi esillä oli muita Taylorin asusteita, kuten käsilaukkuja ja kenkiä – sekä tähden esiintymisasuja tämän elokuvista. Hieman edullisemmat esineet tulevat myyntiin huutokaupan nettisivuille huomenna 14. joulukuuta.

Osa huutokaupan tuotosta menee Elizabeth Taylor AIDSFoundation -säätiölle. Rakastettu näyttelijä kuoli 79 vuoden iässä 23. maaliskuuta 2011.

MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja