Elise Heinon ruumis löytyi

Suuretsinnät surmatun Elise Heinon löytämiseksi ovat tuottaneet tulosta. Merivoimien etsijäalus Kampela 3:n videokameralla varustettu robotti paljasti tänään meren pohjaan vajonnen kassin, jossa Heinon ruumis oli. Sukeltajat nostivat löydön ylös iltapäivällä klo 15 aikaan Espoon Suvisaariston eteläpuolella.

Elise Heinon aviomiehen Martti Heinon ruumis löytyi samalta alueelta eilenillalla. Myös hänet oli upotettu mereen isossa kassissa, joka havaittiin sekin Kampelan robottikameralla. Kassien välimatka oli arviolta 200-300 metriä.

Neljä espoolaista 16-18-vuotiasta poikaa vangittiin perjantaina epäiltyinä Heinon pariskunnan surmasta. Surmien motiiveina ovat ilmeisesti kännykkäbisneksen yhteydessä syntyneet velkasuhteet.

Jättietsintä tuotti tulosta

Poliisi satsasi paljon etsintöihin, ja sai virka-apua puolustusvoimilta ja rajavartiolaitokselta. Myös punkaharjulainen ruumiinetsinnän asiantuntija Reino Savukoski tuli veneensä ja koiransa kanssa apuun.

Etsinnässä rajattiin tutkittavaa aluetta monella eri keinolla. Suureksi avuksi olivat ruumiinetsintäkoirat, jotka saivat heti ensimmäisenä päivänä eli viime keskiviikkona merellä hajua. Koska tuuli oli melko voimakas, ei koirien kanssa ollut mahdollista päästä aivan siihen pisteeseen, josta haju lähti. Aluetta saatiin kuitenkin pienemmäksi.

Heinojen ruumiit mereen upottaneet nuorukaiset kertoivat poliisille myös tietojaan, vaikka ne olivat epätarkkoja, koska tapahtuma-aikana oli pimeää. Toinen pojista oli tänään aamupäivällä alueella ja antoi lisäosviittaa.

Tänään merellä oli myös puolenkymmentä ruumiinetsintäkoiraa, jotka osoittivat Martti Heinon löytöpaikan läheltä uuden hajualueen. Merenpohjaa tutkittiin lisäksi viistokaikuluotaimella, joka osoitti pohjalta erilaisia kohteita. Kun yhtä tällaista kohdetta tutkittiin tarkemmin Kampela-laivan perässä vaijerin päässä hinattavalla videorobotilla, näkivät etsijät laivalla olevasta monitoristaan jälleen kassin meren pohjassa. Sukeltajat varmistivat löydön ja viikon kestänyt suuretsintä saatiin päätökseen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat