Mainos

Elisa hankkimassa enemmistön Soonissa

Elisa Communications on tarjoutunut ostamaan lisää Soon Communicationsin eli entisen Tampereen Puhelimen osakkeita. Elisa haluaa saada omistukseensa yli 50 prosenttia Soonin osakkeista tämän vuoden aikana.

Soonin osakkeenomistajille tarjotaan yhtä osaketta kohden vajaa puoli Elisan uutta A-osaketta. Molempien yhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet omistus- ja liiketoimintajärjestelyn. Kauppa on tarkoitus toteuttaa osakevaihtona. Elisa omistaa nyt Soonista 33,22 prosenttia.

Elisa haluaa hyödyntää järjestelyjen avulla alueellisen toiminnan vahvuuksia ja Soonin vahvaa markkina-asemaa Tampereen alueella. Valtakunnallisella liiketoimintaohjauksella ja yritysten välisellä työnjaolla Elisa arvioi saavuttavansa merkittäviä synergiaetuja. Osana sopimuksen mukaista suunnitelmaa Elisa valmistelee verkko- ja palveluliiketoimintojensa yhtiöittämistä ja Soon jatkaa aiemmin aloittamaansa vastaavaa yhtiöittämisprosessiaan.

Elisan ja Soonin omistusjärjestely vaikuttaa myös keskisuomalaisen KSP Yhtiöiden ja Finnet Internationalin asemaan. Niistä on tulossa Elisan tytäryhtiöitä, sillä Elisan ja Soonin yhteenlaskettu omistusosuus nousee niissä yli 50 prosentin. Elisan mukaan Soonin ja muiden yhtiöiden myötä konsernin asema vahvistuu nopeasti kasvavalla telekommunikaatioalalla.

Sekä Elisan että Soonin asiakkaiden liitymät säilyvät ennallaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.