Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Elintarvikevirasto muistuttaa ruokien säilytyksestä viileässä

futureimagebank.com
futureimagebank.comMTV/futureimagebank.com
Julkaistu 27.06.2005 14:03(Päivitetty 27.06.2005 14:55)

Helposti pilaantuvat elintarvikkeet pilaantuvat syömäkelvottomiksi jo muutamassa tunnissa yli 20 asteen lämmössä. Elintarvikevirastosta muistutetaan, että ruokien oikea säilytys vähentää ruokamyrkytyksen riskiä.

Virasto neuvoo säilyttämään pilaantuvat ruuat riittävän viileässä. Monien mikrobien kasvu lisääntyy jo kahdeksan asteen lämpötilassa. Tarjoillessa ruoka tulisi vastaavasti kuumentaa riittävän kuumaksi eli yli 70 asteiseksi.

Kylmäketjun katkeamattomuudesta tulisi huolehtia myös, kun ruokia kuljetetaan kaupasta kotiin. Pilaantuvat tuotteet on hyvä matkoilla säilyttää kylmälaukussa, jossa on riittävästi kylmävaraajia. Jos matka kestää yli kaksi tuntia, kannattaa ruuat hankkia läheltä määränpäätä.

Täyden jääkaapin voi kesällä säätää tavallista kylmemmäksi lämpötilanvalitsimella. Lukeman pystyy tarkistamaan siten, että asettaa vesilasin jääkaapin sisälle ja mittaa myöhemmin veden lämmön. Kylmintä tulisi olla kaapin alaosassa. Useimmille elintarvikkeille hyvä jääkaappilämpö on viisi astetta.

Pakastimen lämpötila kannattaa säätää alle 18 pakkasasteeseen. Erityisen herkkiä lämmölle ovat tyhjiöpakatut kylmäsavukalat, graavisuolatut kalat ja mäti. Niitä tulisi säilyttää korkeintaan kolmessa asteessa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle
"Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti
Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"
"Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian
Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"
Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • 16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"