Mainos

Elintarviketyöntekijät palasivat töihin - vappuruoka turvattu

Kauppojen hyllyt alkavat huomenna taas täyttyä. Elintarvikealan työntekijät palasivat töihin klo 22 työsulun päättymisen jälkeen.

Elintarviketeollisuusliitto päätti lopettaa työsulun aiottua aiemmin, koska Elintarviketyöläisten liitto SEL on varoittanut uusien lakkojen alkavan sekä 5.5 että 11.5, mikäli sopimukseen ei päästä. Työantajan mukaan työsulku kävi tarpeettomaksi SEL:n laajojen lakkouhkien takia.

SEL on kaksi kertaa hylännyt valtakunnansovittelijan tekemän sovintoehdotuksen.

Hämmennystä aiheuttivat muun muassa työsulun vaikutukset vuosilomiin ja lomakorvauksiin. 28 tuntia kestänyt työsulku koski noin 18000:aa työntekijää.

Työkiistan osapuolet käsittelivät työriitaa tänään valtakunnansovittelijan johdolla. Neuvotteluissa päästiin sopuun siitä, että varsinaista lakonsovittelua jatketaan sunnuntaina.

Vappuruoat turvattu

Kauppojen ruokavalikoima palautuu lähipäivinä lähes normaaliksi viimeaikojen työriidoista huolimatta.

Aukot kauppojen hyllyillä pysyvät joidenkin tuotteiden osalta vielä ensi viikollakin, mutta keskivertokuluttajan kannalta merkittäviä puutteita ei ole.

Ristivetoa syntyy eri tuotantoalojen sekä pienten ja isojen yritysten kesken. Jotkin ETL:n jäsenyritykset ovat itse tuoneet julki halunsa irtisanoutua työsulusta. Esimerkiksi Lahden seudulla Pulla-Pojat, Polttimo ja sen tytäryhtiöt aikoivat tehdä töitä normaalisti. Isommista yrityksistä ainakin Atria oli kriittinen kattojärjestönsä linjauksiin.

Lisäpaineita pikaiseen sopuun aiheuttaa myös se, että teuraskarja ruuhkauttaa navetat.

Katso Raimo Pitkäsen juttu

Pienet leipomot tekevät pitkää päivää - katso Tarja Hakulisen juttu

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.