Elämyskahvilat: Antiikkikahvila Pehtoori, Hämeenkyrö

Kotimaankin lomamatkoilla kaipaa suurempaa kahvitteluelämystä kuin huoltamoketjun pahvikahvi ja kelmusämpylä. Maassamme on lukuisia persoonallisia ja kauniisti sisustettuja kahviloita, joista herkullisten leivonnaisten lisäksi löytyy monesti kotiinkin sopivia sisustusideoita. Tämä juttusarja kertoo elämyskahviloista.

Viehättävä Antiikkikahvila Pehtoori sijaitsee Tampere-Vaasa –tien varrella, vartin ajomatkan päässä Tampereelta. Vanhan navetan vintille rakennettu kahvila on sisustettu myynnissä olevilla antiikkisilla huonekaluilla. Antiikki on pääsääntöisesti 1800-luvulta ja jotkut esineet jopa 1700-luvulta.

200 neliön ullakkohuoneeseen mahtuu paljon kauniita talonpoikaisesineitä, joiden katseluun humahtaa helposti vartti jos toinenkin. Huonekalut ovat peräisin Ruotsista ja Suomesta mutta tarjolla on myös Ranskasta kotoisin olevia pikkuesineitä ja industrial-tavaraa. Rinta rinnan vanhojen esineiden kanssa on tarjolla uusia sisustustekstiilejä ja uutta sisustustavaraa Ruotsista ja Tanskasta.

Pehtoorissa voit nauttia kahvikupposen joko navetan parvisillan viehättävillä terasseilla tai arvokkaalla antiikkisohvalla levähtäen. Vitriinistä voit valita palan mansikkakakkua, porkkanapiirakkaa tai vaikkapa suolaisen parsakaalinyytin. Kesäkaudella on tarjolla myös täytettyjä sämpylöitä ja jäätelöä.

Antiikkikahvila Pehtoori on äidin ja pojan yhteistyön tulos. Navetan ylisillä kahvilapuolta isännöi Mikko Virta, antiikkivastaavana hyörii pitkän linjan antiikkikauppias Terhi Virta. Terhin mukaan kustavilaisuus on ollut pitkään muodissa, mutta viime aikoina myös rokokoo-huonekalujen kysyntä on lisääntynyt. Valkoiseksi maalattujen mööpeleiden sijaan alkaa pikkuhiljaa kiinnostaa alkuperäisyys, varsinkin kun kyseessä on arvokkaampi huonekalu.

Valkoinen shabby chic –sisustaminen on yhä suosittua, mutta Suomeen on alkanut rantautua myös vanhoista tehdaskalusteista ammentava industrial-tyyli. Moni Pehtoorin asiakas yhdistelee kotinsa sisustuksessa uutta ja vanhaa ja hakee Pehtoorista sisustusesineiden lisäksi ideoita ja inspiraatiota.

Antiikkikahvila Pehtoorissa vakiasiakkaat ja satunnaiset matkailijat kahvittelevat ja ihastelevat esineitä sulassa sovussa. Kesäsesongin ostetuimmat tuotteet ovat olleet vihreä artisokan muotoinen kynttilä ja kauniit Cavallinin lintukortit. Vanhojen esineiden puolelta kakku- ja pikkuleipämuotit ovat aina yhtä kysyttyjä.

Samassa pihapiirissä Pehtoorin kanssa on Pinsiön taimisto, jonka laajasta puutarhamyymälästä löytyy kaikkea, mitä viherpeukalo keksiikään tarvitsevansa.

http://www.antiikkikahvilapehtoori.com/index.htm

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja