Eläköityvä ruotsalais-dj Avicii, 26: Lopetan keikkailun terveyssyistä

Ympäri maailman menestystä niittänyt dj sai faninsa murheen valtaan, kun hän ilmoitti Facebookissa lopettavansa keikkailut. 

Soittolistat tanssihiteillään valloittanut Avicii, eli Tim Bergling, lopettaa keikkailut käynnissä olevan kiertueensa jälkeen. Hän tiedotti asiasta Facebookissa. 

– Polkuni on ollut täynnä menestystä, mutta se ei ole tullut ilman töyssyjä. Olen kasvanut aikuiseksi samalla, kun olen ollut artisti. Olen oppinut tuntemaan itseni ja ymmärtänyt, että on niin paljon asioita, joita haluan vielä saavuttaa. Minulla on paljon mielenkiinnon kohteita mutta niin vähän aikaa niiden tutkailuun, Avicii kirjoitti. 

Nyt 26-vuotias Avicii taustoittaa lopettamisensa syitä Hollywood Reporterin haastattelussa. Mies kertoo, että suurin syy lopettamiseen on hänen terveytensä. 

Muutama vuosi sitten Avicii sairastui haimatulehdukseen. Syy tulehdukseen löytyi alkoholista. Mies joutui leikkaukseen, jossa häneltä poistettiin sappirakko ja umpilisäke.

– Ne piirit eivät olleet minua varten. Siinä oli kyse kaikesta muusta, kuin esiintymisestä ja musiikista. Ympärillä oli aina jotain ylimääräistä, mikä ei ollut minulle luontaista, kaikki ne muut artistina olemisen osat. Olen introvertti ihminen. Se oli minulle raskasta ja keräsin paljon negatiivista energiaa, Avicii pohtii haastattelussa.

– Tämä on ollut hullu matka. Aloin tuottamaan musiikkia ollessani 16-vuotias ja lähdin kiertueelle 18-vuotiaana. Siitä asti tein kaiken täysiä. Se oli elämäni parasta aikaa, mutta sillä oli hintansa – paljon stressiä ja ahdistusta. 

Avicii kertoo pelänneensä lopettamispäätöksen julkistamista. Tiedon julkistamisen jälkeen hänen olonsa helpotti kuitenkin välittömästi.

– Olen onnellinen. Olen vapaa. Sain yksityisen elämäni takaisin, ja pystyn keskittymään itseeni ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Tämä oli elämäni vaikein päätös, mutta se on ollut hyvinvointini kautta sen arvoista. 

Dj toteaa haastattelussa, että on erittäin epätodennäköistä, että hän koskaan palaa kiertue-elämään. 

Avicii tunnetaan muun muassa hiteistään Hey Brother, Wake Me Up! ja Levels. Mies on esiintynyt Suomessa kolmesti, vuosina 2013, 2014 ja 2015.

Juttua korjattu kello 21.40. Avicii ilmoitti vuonna 2016 lopettavansa keikkailun, ei uraansa.

Lue myös:

    Uusimmat