Mainos

Eläinsuojelijat: Koko järjestelmä uudistettava pikaisesti

Suomen eläinsuojeluyhdistys (SEY) arvostelee voimakkaasti eläinsuojelua valvovaa järjestelmää.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa eilen esitetyt hevostallin vakavat laiminlyönnit ovat kuohuttaneet kansalaisia. Ohjelmassa näytettiin, kuinka kymenlaaksolainen valmennus- ja hoitopalveluita tarjoava talli oli päästänyt hevoset järkyttävän huonoon kuntoon.

Eläinsuojeluyhdistyksen mukaan tapaus osoittaa hyvin selkeästi, että eläinten hyvinvointia turvaavan järjestelmän jokainen porras voi pettää. Kyseisessä laiminlyöntitapauksessa hevosten kärsimyksestä huolestuneet yksityishenkilöt saivat viranomaisilta apua vasta, kun 45 minuuttia -ohjelma ryhtyi selvittämään asiaa.

- Hevosten laiminlyöntiin syyllistynyt kouvolalainen tallinpitäjä oli EU:n ja paikallisen TE-keskuksen tukea saava yrittäjä. Eläinten laiminlyönti ei johtunut eläinsuojelurikoksia puolustettaessa usein väitetystä uupumuksesta tai muista terveysongelmista, vaan kysymyksessä oli kylmäverinen, voittoa eläinten kärsimysten kustannuksella tavoitteleva toiminta, huomauttaa SEYn toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö tiedotteessaan.

Yhdistyksen mukaan Suomen eläinsuojelulaki ei toimi toivotulla tavalla, koska sen asetukset ovat tulkinnanvaraisia ja määräykset on korvattu suosituksilla. Lisäksi viranomaisilla on keskenään vaihtelevat ja jopa löysät tulkinnat kyseisestä laista.

- Eläinsuojelulainsäädäntö pakottaa yksittäiset viranomaiset tulkitsemaan eläinsuojeluvaatimuksia. Viranomaiset ovat aivan liian varovaisia antamissaan määräyksissä. Lisäksi määräyksille annetaan aivan liian pitkiä määräaikoja, Ylisirniö kertoo.

- Toivottavasti ensi vuonna käynnistyvä eläinsuojelulain uudistus antaa meille jämäkän ja kattavan, mieluiten maailman parhaan eläinsuojelulain.

(MTV3)

(20.01.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.