Ekonomisti vihjaa käänteestä asuntomarkkinoilla yllättävän pian – näin kävi, kun Juhana Brotherus unohti omat neuvonsa asuntokaupoilla

Näin ekonomisti Juhana Brotherukselle kävi asuntomarkkinoilla, kun omat neuvot unohtuivat 0:55
Näin Juhana Brotherukselle kävi asuntokaupoilla, kun omat neuvot unohtuivat.

TV:stä tutuksi tullut ja nyt uuteen työhön suuntaava ekonomisti Juhana Brotherus antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa viimeisiä vinkkejään asuntomarkkinoille. Hän paljasti myös, miten omat asuntokaupat eivät ole aina menneet suunnitelmien mukaan.

Hypon pitkäaikainen pääekonomisti Juhana Brotherus on tuttu kasvo tv-ruudusta ja lehtien sivuilta, kun tarvitaan ennusteita asuntomarkkinoiden myllerryksistä. Huhtikuussa Brotherus aloittaa kuitenkin uudessa työssä Suomen yrittäjien pääekonomistina.

Vielä hetken asuntomarkkinoihin keskittyvä ekonomisti sai antaa Viiden jälkeen -ohjelmassa viimeisiä näkemyksiään markkinoiden tilasta.

Valitettavasti tilanne on ainakin vielä uuteen pestiin asti hyvin haastava.

– Meillä asuntojen kauppamäärät ovat sukeltaneet saman verran kuin ne sukelsivat koronakeväänä 2020, eli täysin poikkeuksellisen syvä kuoppa asuntokaupassa on. Asuntojen hinnat ovat laskeneet, vähän alueesta riippuen, suurin piirtein viisi prosenttia sieltä huipulta, Brotherus laskeskelee.

Kesään asti tilanne on Brotheruksen mukaan todennäköisesti vielä hankala. Käänne parempaan saattaa tulla kuitenkin jo yllättävän pian.

– Tässä voi hyvinkin olla niin, että asuntokaupassa nähdään tällainen pitkä kuiva kausi, mutta patoutunutta kysyntää alkaa vähän vääjäämättä syntyä. Ihmisillä kuitenkin asumistarpeet muuttuvat, tulee lapsia, muutetaan yhteen ja eri paikkakunnille, niin sitten loppuvuosi voi olla jo paljon aurinkoisempi.

Katso yllä olevalta videolta, mitä tapahtui, kun Juhana Brotherus unohti omat neuvonsa asuntoa ostaessa. Alla olevalta videolta näet Brotheruksen haastattelun Viiden jälkeen -ohjelmassa kokonaan.

Tällainen suhde päivät pitkät lukuja pyörittelevällä ekonomistilla itsellään on rahaan – "Aika tasa-arvoisesti vaimon kanssa raha-asioita hoidetaan" 15:55
Tällainen suhde päivät pitkät lukuja pyörittelevällä ekonomistilla itsellään on rahaan: "Aika tasa-arvoisesti vaimon kanssa raha-asioita hoidetaan".

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat