EK:n Häkämies: SAK:n työtaistelutoimet äärettömän huolestuttavia

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää SAK:n ja jäsenliittojen ennakkovaroitusta poliittisista työtaistelutoimista äärimmäisen huolestuttavana. 

Häkämies sanoi STT:lle toivovansa, että tulevat mielenilmaukset tapahtuisivat vapaa-ajalla eikä niin, että ne vahingoittavat yritysten liiketoimintaa.

Häkämiehen mukaan SAK:n ulostulo kertoo siitä, että osapuolet ovat kaukana toisistaan ja ay-liikkeen kannat etäällä hallituksen ohjelmasta. Hän peräsi ay-liikkeeltä vastauksia siihen, miten Suomen velkaantumiseen ja työllisyysasteen nostoon pitäisi tarttua.

Suomen Yrittäjät puolestaan toteavat SAK:n liittojen puheet ja järjestölliset toimet ovat vastuuttomia ja liioiteltuja.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo tiedotteessa olevan valitettavaa, että ay-liike yrittää estää ulkoparlamentaarisin keinoin hallituksen uudistuksia. Suomessa on tehtävä työmarkkinareformeja, jotta julkisen talouden velkaantuminen saadaan kuriin, yrittäjien kannanotossa sanotaan.

SAK ja sen jäsenliitot aloittavat ensi viikolla poliittiset työtaistelutoimet vastalauseena hallituksen kaavailemia työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvaleikkauksia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat