Eivätkö lapset siivoa jälkiään leikkimisen jälkeen? Jessica jakoi karulta kuulostavan ämpäriniksinsä

Ämpäriniksillä pyritään siihen, että lapsi siivoaisi lelunsa leikkimisen jälkeen. Onko tämä tapa kuitenkin jo vähän turhankin julma?

Yllä olevalla videolla toinenkin siivousniksi lapsiperheeseen.

Moni vanhempi tunnistaa tilanteen: leikkimisen jälkeen lelut tuntuvat jäävän niille sijoilleen. Eräs äiti on kuitenkin nyt jakanut karun niksinsä talon siisteyden ylläpitämiseen.

Jessica McGinty jakoi niksinsä Mismash Moments -Facebook-sivuillaan. Kyseessä on äidin mukaan niin kutsuttu "fucket bucket" -niksi eli vapaasti suomennettuna "hiton ämpäri" -niksi, joka toimii seuraavalla tavalla: kaikki lojumaan jätetyt lelut päätyvät ämpäreihin.

Jos lelu on ämpärissä vielä päivän päätteeksi, eikä omalla paikallaan, se heitetään pois.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Jos se on siellä vielä nukkumaanmenoaikana, se menee roskiin, koska hitot siitä, että minä siivoisin, ämpärit juuri lapsilleen hankkinut Jessica toteaa Facebook-päivityksessään.

Karu kikka on herättänyt muiden vanhempien mielenkiinnon. Niksiä on jaettu jo liki 30 000 kertaa. Tykkäyksiä sille on kertynyt jo 43 000. Niksiä on myös kommentoitu tuhansia kertoja. Moni on ilmoittanut hankkivansa välittömästi ämpärit myös omaan kotiin.

"Kokeilisin jotain palkintosysteemiä"

Huomioitavaa niksissä on kuitenkin se, että se vaatii vanhemman panostusta kuitenkin jonkun verran. Vanhemman täytyy siivota lelut ämpäriin, josta lapset ne toivottavasti siivoavat omille paikoilleen. Ajatus kuitenkin on se, että kun ensimmäiset lelut ovat päätyneet roskiin, lapset ottavat niksin todesta ja oppivat siivoamaan jälkensä.

Kaikkien korviin lelujen roskiin heittäminen ei kuulostanut järkevältä.

– Rakastan tätä, mutta en tiedä tuosta lelujen roskiin heittämisestä, se on rahan heittämistä hukkaan. Kokeilisin jotain palkintosysteemiä, jos he tyhjentävät ämpärit, ehdotti eräs niksiä kommentoinut.

Lähteet: Metro, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja