Eija Vilppaan kassi:

- nauta-sika jauhelihaa - munakoiso - puuroriisiä - 1 l punaista maitoa - jälkiuunileipä - 1,5 l Pepsi Max

Hans Välimäen ja Eija Vilppaan menu:

Funktionaalinen sika-nautaburgeri

200 g sika-nautaa 150 g jälkiuunileipää 1 dl kermaa 2 rkl korppujauhoja 1 kuullotettu sipuli suolaa, pippuria

Sekoita ainekset keskenään. Paista pihvit ja leipäviipaleet pannulla. Kokoa purilainen.

Mussukka

150 g sika-nautaa munakoiso suolaa, pippuria 1 valkosipulin kynsi 1 keltasipuli 2 rkl voita 1 rkl vehnäjauhoja hyppysellinen muskottia 2 rkl juustoraastetta 2 dl kermaa hyppysellinen chiliä

Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi, itketä munakoisuja suolalla ja pippurilla. Paista pannulla oliiviöljyssä. Valuta. Sulata voi, freesaa puolet pilkotuista sipuleista, lisää vehnäjauhot, pyöritä 2 min. ja lisää kerma. Keitä ylös ja tarkista maku. Lisää juustoraaste. Paista lihat ja toinen puolisko sipulista ja mausta. Lado kerroksittain vuokaan ja paista 230 c:ssa 12 min.

Risotto

1 dl riisiä 1 dl vettä 1 dl punaista maitoa 1 dl kermaa 100 g sokeria 2 vaniljatankoa

Kiehauta vesi, lisää riisi ja muut nesteet ja mausteet. Anna kiehua 30 min. Tarkista maku ja rakenne.

Pepsi-siirappi

3 dl pepsiä 150 g sokeria

Keitä kasaan 15 min.

Lue myös:

    Uusimmat