Eicca Toppisen kassi:

-tuoreita chilejä -mustia torvisieniä -puolukoita -punajuuri -olut -tähkäviljaa

Jyrki Sukulan ja Eicca Toppisen menu:

Punajuuri carpaccio

1 kpl punajuuri 1 rkl sitruunanmehu 2 rkl oliiviöljy suola valkopippuri

Kuori punajuuri ja viipaloi ohuiksi läpinäkyviksi viipaleiksi, sitruunanmehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja valkopippurilla. Lado lautasen pohjalle ohueksi kerrokseksi.

Mustatorvisienisalaatti

2 dl torvisieniä 1/2 dl hienonnettua sipulia basilikaa lehtipersiljaa suola oliiviöljy

Paista sienet kuumalla pannulla nopeasti oliiviöljyn ja sipulin kera, mausta suolalla, sekoita revittyjen yrttien kera ja tarjoile heti.

Yrttipunajuuret - olut - tähkäviljaa - jugurtti kastike

2 kpl punajuuria 2 kpl valkosipulin kynttä 1/2 kpl hienonnetua sipulia 1 rkl tuore hienonnettu rosmariini 1 rkl tuore hienonnettu timjami voita 1/2 dl valkoviiniä suolaa valkopippuria

Kuori ja kuutio punajuuret, hauduta voi valkoviiniseoksessa, mausta suolalla ja valkopippurilla, lisää hienonetut yrtit, voit lisätä sitruunaa loppuvaiheessa jos tarvitsee happoa.

Tähkäviljalisäke

2 dl tähkäviljaa, esim. ohraa 1/2 dl olutta 2 kpl valkosipulin kynttä suolaa 1 tl hienonnettua tuoretta chiliä omenaviinietikkaa valkopippuria 2 rkl voita

Freesaa hienonnettu chili ja valkosipuli kevyesti voissa, lisää viljat ja etikka, lisää olut ja vesi niin että viljat peittyvät, lisää mausteet ja hauduta kannenalla kypsäksi.

Jugurttikastike

1 dl ruuanvalmistusjugurttia 2 rkl sitruunamehua 1 rkl hienonnettua minttua suolaa ja valkopippuria

Sekoita aineet keskenään.

Torvisienipaistos

2 dl torvisieniä 1/2 kpl hienonnettua sipulia 1 kpl kananmuna 1 rkl smetanaa suolaa valkopippuria voita 2 kpl leipäviipaleita

Freesaa sienet ja sipuli, anna jäähtyä, paahda leipäviipaleet, voitele pyöreät stanssit voilla ja paina leivästä pyöreä krutonki, jätä muotti paikoileen. Sekoita sienet, sipuli, kananmuna ja smetana keskenään, mausta ja lisää mausteet, hyydytä uunissa 175 c. n.12 min.

Puolukka keitto - vanilja creme

4 dl puolukoita 4 rkl sokeria 1 dl kermaa 1 dl smetanaa1 kpl vaniljatanko sokeria

Paseeraa puolukat ja sokeri siivilän läpi, vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi, mausta vaniljalla ja sokerilla, tarjoile paseeratun puolukan kera.

Lue myös:

    Uusimmat