-tuoreita chilejä -mustia torvisieniä -puolukoita -punajuuri -olut -tähkäviljaa
Jyrki Sukulan ja Eicca Toppisen menu:
Punajuuri carpaccio
1 kpl punajuuri 1 rkl sitruunanmehu 2 rkl oliiviöljy suola valkopippuri
Kuori punajuuri ja viipaloi ohuiksi läpinäkyviksi viipaleiksi, sitruunanmehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja valkopippurilla. Lado lautasen pohjalle ohueksi kerrokseksi.
Mustatorvisienisalaatti
2 dl torvisieniä 1/2 dl hienonnettua sipulia basilikaa lehtipersiljaa suola oliiviöljy
Paista sienet kuumalla pannulla nopeasti oliiviöljyn ja sipulin kera, mausta suolalla, sekoita revittyjen yrttien kera ja tarjoile heti.
Yrttipunajuuret - olut - tähkäviljaa - jugurtti kastike
2 kpl punajuuria 2 kpl valkosipulin kynttä 1/2 kpl hienonnetua sipulia 1 rkl tuore hienonnettu rosmariini 1 rkl tuore hienonnettu timjami voita 1/2 dl valkoviiniä suolaa valkopippuria
Kuori ja kuutio punajuuret, hauduta voi valkoviiniseoksessa, mausta suolalla ja valkopippurilla, lisää hienonetut yrtit, voit lisätä sitruunaa loppuvaiheessa jos tarvitsee happoa.
Tähkäviljalisäke
2 dl tähkäviljaa, esim. ohraa 1/2 dl olutta 2 kpl valkosipulin kynttä suolaa 1 tl hienonnettua tuoretta chiliä omenaviinietikkaa valkopippuria 2 rkl voita
Freesaa hienonnettu chili ja valkosipuli kevyesti voissa, lisää viljat ja etikka, lisää olut ja vesi niin että viljat peittyvät, lisää mausteet ja hauduta kannenalla kypsäksi.
Jugurttikastike
1 dl ruuanvalmistusjugurttia 2 rkl sitruunamehua 1 rkl hienonnettua minttua suolaa ja valkopippuria
Sekoita aineet keskenään.
Torvisienipaistos
2 dl torvisieniä 1/2 kpl hienonnettua sipulia 1 kpl kananmuna 1 rkl smetanaa suolaa valkopippuria voita 2 kpl leipäviipaleita
Freesaa sienet ja sipuli, anna jäähtyä, paahda leipäviipaleet, voitele pyöreät stanssit voilla ja paina leivästä pyöreä krutonki, jätä muotti paikoileen. Sekoita sienet, sipuli, kananmuna ja smetana keskenään, mausta ja lisää mausteet, hyydytä uunissa 175 c. n.12 min.
Puolukka keitto - vanilja creme
4 dl puolukoita 4 rkl sokeria 1 dl kermaa 1 dl smetanaa1 kpl vaniljatanko sokeria
Paseeraa puolukat ja sokeri siivilän läpi, vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi, mausta vaniljalla ja sokerilla, tarjoile paseeratun puolukan kera.