Ei vika, vaan ominaisuus: Skodansa jarrujen kanssa tuskaillut ostaja vaati hyvitystä joensuulaisfirmalta, mutta täysin turhaan

Seat Mii electric maksaa Suomessa vain reilut 15 000 euroa 0:51
Seat Mii on Skoda Citigon ja Volkswagen Upin kanssa ulkoisesti ja teknisesti identtinen A-segmentin pikkuauto. Miin täyssähköistä versiota on myyty Suomessa reilun 15 000 euron hintalapulla varustettuna.

Myyjäliikkeen mukaan henkilöauton jarrujen jäätyminen on ominaisuus, ei vika.

Vuosimallin 2013 Skoda Citigo vaihtoi omistajaa toissakeväänä joensuulaisen autoliikkeen avustuksella. 36 000 kilometriä ajetun pikkuauton ostaja maksoi siitä 8 800 euroa.

Kaikki sujui mallikkaasti jonkin aikaa, mutta tammikuussa 2019 auton käsijarru alkoi temppuilemaan. Jarru jäätyi välillä siten, ettei auton oikea takapyörä pyörinyt lainkaan. Toisinaan ongelma saatiin ratkaistua tien päällä itse, mutta kolme kertaa ostaja joutui turvautumaan korjaajan apuun.

Ostaja kertoo, ettei olisi koskaan hankkinut kyseistä autoa, jos olisi tiennyt käsijarrun jäätymisongelmasta.

Vaati kaupan purkua tai tuntuvaa hyvitystä

Skodan ostaja vaati joensuulaiselta autoliikkeeltä kaupan purkamista tai 2 000 euron hyvitystä.

Yrityksen vastaus oli tyly, sillä se kiisti kaikki ostajan vaatimukset ja totesi, että käsijarrun jäätyminen on Suomen talvisten olosuhteiden aiheuttama ominaisuus, eikä virhe autossa itsessään.

Samalle kannalle asettui myös kuluttajariitalautakunta, joka totesi yksimielisesti, ettei autossa ole havaittu virhettä, jonka vuoksi se voisi suosittaa kaupan purkamista tai hyvitystä.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: Kuluttajariitalautakunta

Lue myös:

    Uusimmat