Ehdollinen tuomio: Mies jakoi kammottavaa kuvamateriaalia – penkkiin sidottuja lapsia, seksuaalisia tekoja, piiskaamista ja sukuelinten polttoa

Oulun käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen miehen, joka oli ladannut ja levittänyt videoita, joissa lapsia kaltoinkohdeltiin seksuaalisesti ja väkivaltaisesti. Mies oli ladannut materiaalit runsaan neljän kuukauden aikana pienessä pohjoispohjanmaalaisessa kunnassa.

Mies oli ladannut vertaisverkosta noin 100 gigatavua eli 319 kuvaa ja videotiedostoa, jossa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla esitettiin lapsia. Materiaalin jaettuaan hän tuli samalla myös yhdeksi sen jakajista vertaisverkon toimintaperusteen mukaisesti.

Erityisen nöyryyttävää ja vakavaa väkivaltaa

Materiaali oli hyvin karua. Tuomiossa luetellaan, että videotiedostoissa oli muun muassa alastomia sidontapenkkiin sidottuja masturboivia lapsia. Videoissa lasten sukuelimiä oli myös kosketeltu ja näiden peräaukkoon työnnetty niin sanottuja anaalihelmiä, lapsia oli piiskattu, heidän sukupuolielimiinsä oli kiinnitetty pyykkipoikia ja vartaloa sukupuolielin mukaan lukien oli poltettu viemällä tulta kyseisiin kohtiin. Eräällä videolla suukapuloitu ja sidottu lapsi oli pakotettu konttaamaan niin, että toinen lapsi oli ratsastanut tällä eläimen tapaan.

– On siten ollut kyse kuvista, joissa esitetään vakavaa väkivaltaa ja lapsen kohtelua erityisen nöyryyttävästi, oikeus linjasi.

Mieheltä valtiolle iso määrä tietotekniikkaa

Mies myönsi syyllistyneensä materiaalin hallussapitoon, mutta kiisti tahallisen levittämisen, koska materiaali oli muiden saatavissa hänen toimistaan riippumatta. Oikeus katsoi miehen kuitenkin syyllistyneen myös jakamiseen.

– Vaikka [mies] ei ole aktiivisesti levittänytkään tiedostoja, on hänen mainituissa olosuhteissa täytynyt vähintäänkin mieltää, että lataamaansa materiaali on muiden vertaisverkossa olevien käyttäjien ladattavissa eikä lataamista pysty myöskään estämään, tuomiossa kirjoitettiin.

Vuonna 1961 syntynyt mies tuomittiin törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä 1 vuoden 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Miehen omaisuudesta tuomittiin valtiolle kolme tietokonetta ja 12 levyasemaa.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.