Eduskuntaryhmät sopivat seksuaalirikosten ennaltaehkäisykeinoista: Kolme lakihanketta pikaisena läpi – "Tämä on se vaihtoehto, mikä meillä on"

Eduskuntaryhmät ovat päässeet yksimielisyyteen seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseksi.

Eduskuntaryhmät kokoontuivat iltapäivällä keskustelemaan suomalaisia järkyttäneistä alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen mukaan eduskuntaryhmät ovat sopineet yli hallitus-oppiositiorajojen, että puolueet tukevat kolmea lakiesitystä.

– Tämä eduskunta ei kovin kauaa istu, ja tämä on se vaihtoehto mikä meillä on, Kaikkonen toteaa.

Hänen mukaansa lakiesityksiin on tulossa "muutama lisäevästys" valiokuntia varten.

– Lähdemme siitä, että nämä kolme lakihanketta priorisoidaan, ja päätökset saadaan aikaiseksi kahden kuukauden kuluessa ja lait voimaan mahdollisimman pian.

Lapsia koskevien seksuaalirikosten rangaistuksia tiukennetaan

Eduskuntaryhmien sopimissa lakihankkeissa muun muassa kiristettäisiin lasten seksuaalisen hyväksikäytön rangaistusasteikkoa sekä lisättäisiin rikoslakiin säännös lapsen raiskauksesta.

– Eduskuntaryhmien mukaan lakivaliokunnan pitää katsoa mahdollisuus vielä kiristää rangaistuksia lapsiin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista, Kaikkonen kertoo.

Muut lakiesitykset koskevat poliisin henkilötietorekisteriä ja terrorismirikollisten karkottamista.

– Lähdemme siitä, että tässä yhteydessä pitää katsoa, voidaanko tähän lisätä törkeät seksuaalirikokset ja törkeät väkivaltarikokset.

Eduskuntaryhmät sopivat myös, että valiokunnat lisäävät kokouksia lakihankkeiden läpimenon varmistamiseksi tällä vaalikaudella.

Lue myös:

    Uusimmat