Edis Tatlin tyrmännyt nyrkkeilynousukas kehään maailman ykköstä vastaan – suomalaisiskijän oma paluu venyy ensi vuoden puolelle

5:39
MTV Uutiset Livessä puitiin Tatlin ja Lopezin ottelua.

Suomalaisnyrkkeilijä Edis Tatli sai havaita huhtikuussa 2019 kevytsarjan MM-titteliä havittelevan Teofimo Lopezin kovuuden. Tatlin oma ura junnaa paikallaan koronaviruksen aiheuttamien otteluperuutusten takia.

Tatli kohtasi kenties uransa kovimman vastustajan Madison Square Gardenissa. Lopezin vartaloisku viidennessä erässä pudotti Tatlin kanveesiin.

Tappio oli Tatlille vasta hänen ammattilaisuransa kolmas.

–  Nolosti siinä kävi. Suunnitelmamme oli katsella ensimmäiset erät ja antaa Lopezin puskea suurimmat höyryt ulos, Tatlin valmentaja Pekka Mäki muisteli MTV Urheilulle. 

Tatli kertoi ottelun jälkeen, että alussa Lopez tuntui aivan "normaalilta iskijältä". Lopezin harhautus ja sitä seurannut vatsaisku koituivat kuitenkin kohtalokkaaksi.

– Edis rentoutti juuri vatsalihaksia, kun isku tuli. Siitä hän ei pystynyt enää nousemaan ylös.

Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä Las Vegasissa Lopez yrittää ryöstää kevytsarjan vyöt ukrainalaiselta Vasili Lomatshenkolta, jota pidetään maailman parhaana nyrkkeilijänä. 

Ceglia-ottelu viivästyy taas

Tatli voitti viime vuoden elokuussa Berman Sanchezin, mutta sen jälkeen hän ei ole otteluhanskoja käteen sitonut.

EM-titteliottelua Gionaluca Ceglian kanssa suunniteltiin alun perin keväälle, mutta koronavirus siirsi sen loppuvuoteen. Mäki sanoo, että näillä näkemin ottelu siirtyy edelleen ensi vuoden puolelle.

– Ei koronatilanne näytä hyvään suuntaan menevän. Painimme tilanteen kanssa päivittäin, Suomen Nyrkkeilyliiton lajipäällikkönäkin toimiva Mäki sanoi.

Mäen mukaan matkustaminen on iso ongelma. Turistiluokassa lentäessä ei "koronakuplaa" pysty pitämään yllä. Yleisörajoitusten takia vaarantuvat lipputulot ovat toinen murhe.

– Nyrkkeilyssä on kunnon kontaktia, ja eritteitä vaihtuu ottelun tuoksinassa. Jos vastustaja on sairastunut, siinä on omat riskinsä.

Mäen mukaan Tatli on sinänsä kunnossa ja harjoittelee kovaa. Tatli on innostunut kuntonyrkkeilijöiden valmentamisesta, mikä on tuonut arkeen uutta sisältöä.

– Ammattiurheilussa kilpailuvälit ovat muutenkin pitkiä, mutta tämä on venynyt poikkeuksellisen paljon.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja