Ecuadorissa lähes 50 ihmistä kateissa maanvyöryn jäljiltä – useita kuollut, kymmeniä koteja hautautunut maan alle

Etelä-Amerikan Ecuadorissa pelastajat etsivät lähes 50 ihmistä, jotka ovat kateissa maanvyöryn jäljiltä maan eteläosassa.

Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut ja yli 20 loukkaantunut, viranomaiset kertovat. Kymmeniä koteja haudannut maanvyöry tapahtui myöhään sunnuntaina paikallista aikaa Alausin kylässä noin 300 kilometriä etelään Ecuadorin pääkaupungista Quitosta.

Hallitus kertoo lähettäneensä poliisin, asevoimat ja terveysministeriön pelastustöihin. Myös avustusjärjestö Punainen Risti on hälytetty paikalle.

Vain viikkoja aiemmin maanjäristys

Voimakas maanvyöry seurasi kuukausia kestäneitä rankkasateita. Vuoden alusta lähtien Ecuadorissa on sateiden seurauksena kuollut yli 20 ihmistä ja tuhoutunut yli 70 kotia. Tuhansien rakennusten kerrotaan vaurioituneen.

Sateet ovat aiheuttaneet jo lähemmäs tuhat vaaratilannetta pienempien maanvyöryjen ja tulvien muodossa. Ecuador kärsi viikkoa aiemmin myös maanjäristyksestä, jossa sai surmansa 14 ecuadorilaista ja yksi ihminen naapurimaa Perun puolella.

Myös maanjäristys aiheutti maanvyöryjä, jotka tukkivat teitä laajalla alueella. Maanjäristyksen seurauksena hallitus julisti kaksi kuukautta kestävän hätätilan yli puoleen Ecuadorin maakunnista.

Lue myös:

    Uusimmat