Ecclestone laittaa arvovaltansa peliin Räikkösen puolesta

F1:n kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone haluaa Kimi Räikkösen pysyvän tämän kauden maailmanmestarina. Ecclestone uhkaa jättää lajin, jos Räikköseltä viedään titteli.

- F1-fanit eivät haluaisi mestaruutta voitettavan, koska polttoaineen lämpötila, jota ei muutenkaan voida mitata, on mahdollisesti viisi astetta liian kylmä. Jos sellainen on jonkun mielestä parasta formula ykkösille, niin minun pitäisi siinä tapauksessa miettiä erittäin vakavasti eläkkeelle jäämistä, Ecclestone sanoi The Times –lehdelle.

Räikkösen mestaruuden kohtalo ratkeaa torstaina, kun Kansainvälisen autoliiton vetoomustuomioistuin kokoontuu päättämään McLaren-tallin Brasilian GP:n tiimoilta tekemästä Williams- ja BMW-talleja koskevasta polttoainevalituksesta.

McLarenin toiveena on saada Lewis Hamiltonin edelle sijoittuneet Nico Rosberg, Robert Kubica ja Nick Heidfeld hylätyksi Brasilian GP:stä liian kylmän polttoaineen takia, jotta Hamilton saisi niin paljon lisäpisteitä, että nousisi Räikkösen edelle mestariksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat