Ecclestone katkera Kimin mestaruudesta

Formula ykkösten kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone on yhä harmissaan siitä, että brittikuski Lewis Hamilton menetti maailmanmestaruuden Kimi Räikköselle.

Ecclestone liputti avoimesti Hamiltonin mestaruuden puolesta, koska brittikuski olisi hänen mielestään ollut lajille Räikköstä parempi pr-mies.

- Olen pahoillani Lewisin puolesta, sillä hänen suorituksensa tulokaskaudella olivat mahtavia. Nyt Räikkönen on mestari. Toivon vaan, että hän alkaa puhua enemmän, Ecclestone sanoi Daily Mirror -lehdessä.

Ecclestonen mielestä Ron Dennisin johtama McLaren-talli töpeksi mestaruuden käsistään vaihtamalla kesken kilpailua Hamiltonille kolmen varikkopysähdyksen taktiikan. McLaren teki päätöksen sen jälkeen, kun Hamilton oli pudonnut kilpailussa 18:nneksi mystisten vaihdelaatikko-ongelmien takia.

- Ron lahjoitti Räikköselle mestaruuden, Ecclestone väitti.

- Jos Hamiltonia ei olisi kutsuttu sisään ylimääräiselle pysähdyksellle, hän olisi voinut voittaa maailmanmestaruuden. Kevyellä polttoainemäärällä ja pehmeillä renkailla hän ei saanut eroa yhtään kiinni ja menetti 25 sekuntia pysähdykseen. Jos hän olisi menettänyt vaikka vain 15 sekuntia, hän olisi ollut neljäs, Ecclestone laskeskeli.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat