E 1027 ja Tube Light, 21.10.2001

Klassikkojen joukossa tämä pöytä on klassikko. Eileen Gray suunnitteli sen vuonna 1927. Eikö tunnukin uskomattomalta, että joku joka on näin moderni on jo reippaasti yli 70-vuotias! Pöydän korkeutta voidaan säätää. Matalimmillaan se on 62 ja korkeimmillaan 101 senttimetriä. Materiaali on kromattua terästä ja lasia. Tätä pöytää on luonnehdittu 20-luvun design-ikoniksi sen muotokielen takia.

Pöydän nimi on E 1027, mikä kuulostaa miltä tahansa koodilta, mutta siihen kätkeytyy pala rakkaustarinaa: E tulee suunnittelijan etunimestä, 10 tarkoittaa aakkosten kymmenettä kirjainta, j:tä ja kakkonen B:tä jotka olivat Grayn kumppanin Jean Badovicin nimikirjaimet. Viimeinen 7 tarkoittaa G:tä .

Samana vuonna -27 Gray suunnitteli myös Tube Light -valaisimen jonka yksinkertaisuus on häkellyttävä. Vain putki ei juuri muuta, eli ei mitään mikä häiritsisi harmoniaa, vain oleellinen eli valo.

Eileen Gray syntyi 9.8.1879 Irlannissa, hän vietti lapsuutensa Lontoossa ja hänet hyväksyttiin ensimmäisten naisopiskelijoiden joukossa opiskelemaan Slade School of Art:iin vuonna 1898. Hän työskenteli uransa aikana mm. Le Corbusierin kanssa. Eileen Gray kuoli 97-vuotiaana ja hän työskenteli elämänsä loppuun saakka.

Pöytä ja valaisin kuuluvat Saksalaiseen ClassiCon sarjaan. Aidot replikat on varustettu suunnittelijan signeerauksella ja ne on numeroitu.


Kuvaustuotteet Funktio, Helsinki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja