Mainos

DVD-levyjen myynti nelinkertaistui

Digitaaliset monitoimilevyt eli DVD-levyt ovat valtaamassa kotielokuvamarkkinoita. Elokuvahullut ovat jo vaihtaneet VHS:n DVD:hen paremman kuvan ja äänen laadun takia.

DVD

DVD-levyt ovat valtaamassa kotielokuvamarkkinoita. Elokuvafriikit ovat vaihtaneet VHS:n DVD:hen paremman kuvan ja äänen laadun takia. DVD-levyjen myynti nelinkertaistui viime vuonna, jolloin levyjä myytiin 530 000 kappaletta. DVD-levyjen osuus Suomen kotielokuvamarkkinoista on jo lähes viidennes.

Elokuvakaupan valikoimat ovat muuttuneet viimeisen vuoden aikana. Tyypillisessä elokuvakaupassa DVD-levyjä on myynnissä kolminkertainen määrä verrattuna vuodentakaiseen aikaan.

-Ihmiset ostavat DVD:tä enemmän kuin VHS:ää. Monet sanovat, etteivät enää osta kasetteja vaan siirtyvät pelkkään DVD:hen, elokuvakauppias Tomi Hautakangas sanoo.

DVD-levyjen hintakaan ei pelota elokuvafriikkejä. Uutuuslevyistä saa pulittaa kolmatta sataa markkaa ja tarjouslevyjä saa alle satasella. Tästä huolimatta monet ostavat mieluummin kuin vuokraavat.

-Ostan, koska haluan omistaa. Ihan ehdottomasti. Minä haluan katsoa silloin leffani, kun minulla on sellainen hetki, että on aikaa katsoa ja kun haluan palata niihin juttuihin. Minulle on ihan oleellista omistaa, sanoo DVD:n ostaja Kirsi Soikkeli.

DVD-levyjen paras valtti on hyvä kuvan laatu. VHS-video kuluu käytössä, mutta DVD-levyn kuvan laatu säilyy.

-Niissä on paljon parempi äänentoisto sekä kuvan laatu. DVD-levyillä on paljon ylimääräisiä haastatteluja, teko / making of -pätkiä sun muita, DVD:n käyttäjä Jani Heimonen kuvailee.

Levitysyhtiössä uskotaan, ettei DVD-levyjen suosio jää tähdenlennoksi.

-Kasvusuunta jatkuu samanlaisena ja kappalemäärinä kasvu kiihtynee, mutta indeksi kasvun nopeus on varmaankin tulossa alaspäin. Silti 5-7 vuotta tulee olemaan selkeästi erittäin vankkaa kasvua, toimitusjohtaja Markus Gotthardt Buena Vista Home Entertainmentista sanoo.

Oli kotielokuva sitten VHS tai DVD, niin suomalaisten elokuvamaku on sama: seikkailu- ja toimintaelokuvat ovat ykkösenä, mutta myös lastenelokuvia ja klassikoita katsotaan. Viime vuoden suosikki-DVD oli Gladiaattori, jota myytiin 19 000 kappaletta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.