Drinkkejä uuden vuoden bileisiin!

Tervetuloa korjaamaan Viinibaarin drinkkikisan satoa! Kokosimme jännittävimmät ohjeet drinkkilistaksi, joka piristää sinunkin bileitäsi!

Viinibaarin kisassa etsittiin parasta viinipohjaista cocktailia. Vastauksia tuli satoja! Kokosimme helpoimmat ja kekseliäimmät drinkit listaksi.

Yksinkertainen on parasta

Drinkki koostuu sitruunasorbetista ja kuohuviinistä. Koristeeksi voi laittaa sitruunamelissan oksia.

Laura, Tampere

Valkoviiniä, merkillä ei niin väliä, ihan tavallinen omppu käy hyvin. Siihen sekaan Green Cat -likööriä, loppulasi täytetään spritellä oman maun mukaan. Loistava juoma etenkin kuumana kesäpäivänä!

Pekka, Neuvoton

Persikkanektariinia 4 cl, tilkka itsepuristettua verigreipin mehua ja kuivaa kuohuviiniä.

Hanna, Oulu

Lasi kuohuviiniä, 1cl mustikkagrappaa. Sekoita.

Raine, Helsinki

Pikkujouluun: Valkoviiniä, spriteä ja lusikallinen luumusosetta.

Matleena, Jyväskylä

Kir Strawberry: Lasin pohjalle tuoreista mansikoista murskattua sosetta sekä mansikkalikööriä. Päälle reilusti kuohuviiniä.

Elina, Espoo

2 cl Apricot Brändy

8 cl kuivaa kuohuviiniä

8 cl ginger alea

Heikki, Tampere

Kuohuviini, vodka, tuorepuristettu appelsiinimehu ja jäitä. Kaikki kannuun, suhteet oman mieltymyksen mukaan.

Markku, Helsinki

Kikkaile!

1cl mustikkalikööriä

2cl mustikkakeittoa

10cl kuivaa kuohuviiniä

Kaada mustikkalikööri ja mustikkakeitto kuohuviinilasin pohjalle. Kaada kuohuviini varovasti lasin reunaa pitkin, jolloin väristä saadaan kaunis, lasin pohjaa kohti tummeneva. Mustikkakeiton tulee olla kylmää, muuten kuohuu aikalailla.

Jenni, Lappeenranta

Laita lasiin kuivaa valkoviiniä, lurauta sekaan päärynäsiideriä ja vielä 1cl tai 2cl giniä (oman maun mukaan). Koristeeksi tippa vihreää crenaa, ja tikun varteen sitruunaa ja limeä, jotka toki voi sitten nautiskella juoman kera. Helppoa ja nopeaa ja oma ehdoton suosikkini.

Mari, Vantaa

12cl kuivaa valkoviiniä

Tuoreita tai pakastevadelmia murskattuna ja paseerattuna (siemenet pois).

Kaadetaan punaviinilasiin ja lopuksi täytetään lasi vichyllä. Koristellaan jääkuutiolla, jonka sisään on jäädytetty 1-2 kokonaista vadelmaa.

Päivi, Lahti

Ensin otetaan kaksi desiä punaviiniä. Sekaan kaadetaan ihan mitä tahansa shweppessiä noin toiset kaksi desiä. Sitten, juojista riippuen, hyvin harkittu määrä parasta Italiasta tuotua limonchelloa. Sekaan vielä Valion mustikkakeittoa harkittu liraus. Kahdelle ihmisille mahtava drinkki!

Otso, Degerby

Ehdottomasti Calimocha -niminen espanjalainen juomasekoitus on mielestäni paras viinipohjainen drinkki, mitä on tullut maistettua. Homma on todella yksinkertainen:

1 osa punaviiniä,

1 osa coca-colaa.

Mikäli haluaa oikein panostaa niin koristelussa on vain mielikuvitus rajana drinkin ollessa noinkin yksinkertainen "rakenteeltaan". Loistavan makuinen, monen ensireaktio on että "Punaviiniä ja colaa sekasin, hyi, ei voi toimia", mutta ilme on aika näkemisen arvoinen maistamisen jälkeen. Toimii todella hyvin myös niillä jotka eivät viinistä sellaisenaan pidä. Tästähän moni viinin inhoaja saa sen sisältämiä sydänystävällisiä aineosia maistuvalla tavalla.

Markus, Mustasaari

Pinkki unelma

2 cl kuohuviiniä

2 cl vadelmalikööriä

8 cl sitruslimpparia, esim.sprite

Koristeluun sitruunan tai limen viipale

Jonna, Viitaniemi

Marinoi lakkoja väkevässä alkoholijuomassa, esim. lakkaliköörissä tai vodkassa vähintään parin tunnin ajan. Laita shampanjalasin pohjalle lakkoja ja marinointilientä ja kaada päälle kuohuviiniä. Nauti!

Annika, Lehmo

Kostuta kuohuviinilasin reuna sitruunamehulla ja upota se sen jälkeen kidesokeriin. Laita 4 cl tyrnimehua lasiin ja kaada päälle varovasti makeaa kuohuviiniä, kunnes lasi on täynnä. Nauti!

Karoliina, Pohjansaha

Koonti: MTV3/Maria Aarnio

Kuvat: SXC

Lue myös:

    Uusimmat