Drew Barrymoren säätiö auttaa Kenian kyliä saamaan vettä ja koulutusta

Drew Barrymorelta jäi koulunkäynti väliin, sillä hän teki näyttelijän työtä jo kuusivuotiaana. Nyt tähdellä on järjestö, joka auttaa Kenian lapsia kouluttautumaan.

Ollessaan jo kuuden vuoden iässä filmitähti, Drew Barrymore ei koskaan käynyt perinteistä koulua. Nyt, 36-vuotiaana, tähti ymmärtää koulutuksen merkityksen. Hän perusti Drew Barrymore Education -säätiön vuonna 2009. Säätiö auttaa tuomaan puhdasta vettä ja seuraavaksi mahdollisuuden koulutukseen kahteen maalaisyhteisöön Keniaan.

Condé Nast Traveler -lehden syyskuun numerossa Barrymore kertoo intohimostaan tarjota Kenian lapsille mahdollisuus kouluun.

– En koskaan itse käynyt koulua. Tein työtä, enkä elänyt lapsen elämää. Halusin ymmärtää, miksi kenialaiset lapset haluavat kävellä pitkiä matkoja kouluun ja luokkahuoneet ovat täpötäynnä, Barrymore kertoo.

Barrymore otti yhteyttä Yhdistyneisiin Kansakuntiin vuonna 2004 ja hänestä tuli lopulta lähettiläs nälkää vastaan YK:n Maailman elintarvikeohjelmaan. Viime vuonna kylään asennettiin 26,5 miljoonan euron edestä porausreikiä veden lähteiksi. Sitä ennen oli naisten tehtävä hakea vettä joesta kahdeksan kilometrin päästä. Usein heidän oli kannettava vauvoja mukanaan ja otettava riski kohdata matkalla villipetoja.

Kun kylässä on nyt vettä saatavilla, yhä useammat tytöt ovat päässeet käymään koulua. Myös pojat voivat pysyä koulussa, sillä heidän ei enää tarvitse viedä karjaa joelle juomaan.

Päätavoitteena on saada kyläläiset ymmärtämään, että lasten koulutus on tie ulos köyhyydestä, ei karjan paimentaminen.

MTV3/Helmi

Lähde: Usweekly.com

Kuvat: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja