Dopingrikkeen tehnyt Lotta Harala astui julkisuuteen Ylen ohjelmassa – harkitsee korvausvaatimuksia: "Yksi lempinimistänikin on ollut Luomu-Lotta"

Dopingrikkomuksesta kolmen kuukauden toimintakiellon saanut pika-aituri Lotta Harala nosti tapahtumasarjaan mukaan SM-liigassa pelaavan kumppaninsakin. 

Lotta Harala on tyytynyt sometiedotukseen sen jälkeen, kun hänen rikkeensä tuli julkisuuteen. Haralan elimistöstä löydettiin vähäinen määrä piristettä (5-metyyliheksaani-2-amiini) Espoon GP-kisojen yhteydessä elokuussa. 

Harala on kertonut, että hän epäilee aineen joutuneen elimistöön kreatiinituotteesta. Hän oli vaihtanut tuotetta, kun tavallisesti käytössä ollut valmiste oli loppu. 

– Kreatiini oli loppumaisillaan, sillä mieheni alkoi myös käyttää kreatiinia, Harala kertoi Ylen Urheilustudiossa. 

Hän viittasi jääkiekkoilija Matias Myttyseen, joka pelaa tätä nykyä Ilveksessä. 

Korvausvaatimus harkintaan

Harala ei paljastanut lakimiestensä antaman ohjeistuksen takia lisäravinteen valmistajaa. Hän aikoo ryhtyä jonkinlaisiin jatkotoimiin. 

– Aion olla heihin yhteydessä ja kertoa, mitä kaikkea tämä tapahtuketju on aiheuttanut ja kuinka suuret vaikutukset tällaisella voi oikeasti olla. En ole vielä päättänyt tarkalleen, kuinka toimin. Harkitsen jatkotoimenpiteitä ja mahdollisesti korvausvaatimuksia. 

Harala korosti, että puhtaus on ollut hänelle tärkeä arvo elämässä. 

– Yksi lempinimistänikin on ollut Luomu-Lotta. Olen luonnonmukaisten asioiden puolesta puhuja. En esimerkiksi käytä särkylääkkeitä kuin vain pakon edessä eli lääkärin määräyksestä

Lue myös:

    Uusimmat