Mainos

Video: Näin syntyy Donald Trumpin hiuspehko – Mikä se on, tupee, aito tukka vai päänahkaoperaatio?

0:21

Amerikoissa kaikki on isoa. Niin bisnes, politiikka kuin hiuksetkin. Kannattaa katsoa vaikka Donald Trumpia.

MTV uutiset julkaisee uudelleen luetuimpia Yhdysvaltain vaaleja käsitteleviä uutisjuttuja. Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 10.02.2016. 

Trumpin suuret puheet ovat populistisia. Sitten meneekin vaikeammaksi. Nimittäin puheiden rinnalla lähes yhtä paljon huomiota keräävää bisnesmogulin kampausta on vaikea luokitella mihinkään tyyliin.

Hiusten on sanottu muistuttavan niin peruukkia kuin tienposkessa olevaa raatoa. Trumpin hiukset -meemien väsäämiseen sosiaalisen mediaan on käytetty luultavasti yhtä paljon tunteja kuin Empire State Buildingin rakentamiseen.

Kampaus on näyttänyt samalta jo vuosia.

Aito asia?

Yhtä iso kysymys on: Ovatko kampaus ja hiukset aitoja?

Tupee? Ei todennäköisesti. Trumpin on vaalikiertueellaan antanut naisten kokeilla hiuksiaan todistaakseen, että ne ovat aidot. Samaa sanoo hiusalan ammattilainen Caroline Mitgang Quartz-nettijulkaisussa.

Kampaus näyttää "siltä kuin hän pitäisi hattarasta tehtyä Kangol-hattua, ja (kampaus) on vain kuin voimakas lehmännuolema, jonka kasvu suuntautuu eteenpäin", Mitgang kuvailee.

Hänen mukaansa päänahassa olevat hiustupet istuvat kukin eri kulmassa, ja kulmat määräävät hiuksen kasvusuunnan.

– Lehmännuolema on hiusrypäs, missä hiustupet istuvat kaikki jyrkässä kulmassa, mikä aiheuttaa että rypäs kasvaa eri suuntaan kuin muut ympäröivät hiukset, Mitgang kertoo.

Kalju piiloon tai päänahkaoperaatio?

Entä kaljunpeittämis-teoria (combover)? Todennäköisesti ei sekään, sanoo Mitgang ja arvioi, ettei Trump peitä oletettua kaljua.

Men's Health -lehdessä losangelesilainen ihotautilääkäri Paul McAndrews pohtii vaihtoehtoja, miksi mies saattaisi käyttää comboveria. Hän listaa kolme vaihtoehtoa: peittääkseen kaljuuntumista, epäonnistunutta hiustensiirtoa, tai arpea päänahan operaatiosta, missä kaljuuntunutta päänahkaa poistetaan, ja jäljellä oleva, hiuksia sisältävä päänahka ommellaan yhteen.

Ja tästä viimeisestä vaihtoehdosta riittääkin huhuja. 1993 ilmestyneen Lost Tycoon: Many Lives of Donald J. Trump -kirjan mukaan Trump syytti raivoissaan silloista puolisoaan Ivana Trumpia siitä, että tämän plastiikkakirurgi teki Trumpille epäonnistuneen päänahkaoperaation.

Näin MTV seuraa ainutlaatuisia vaaleja:– Reaaliaikainen, hetki hetkeltä -vaaliseuranta alkaa MTV.fissä Suomen aikaa tiistaina iltapäivällä, kun äänestys alkaa Yhdysvalloissa itärannikolla.

– Tulosten odottaminen pääsee käyntiin Suomen aikaa kello 01 keskiviikkona, kun äänestys päättyy ensimmäisessä osavaltiossa.

– Jos tarpeeksi moni vaa'ankieliosavaltio kallistuu selkeästi Clintonin tai Trumpin puolelle, jokin tv-kanava voi "julistaa" lopullisen tuloksen jo ennen aamukuutta Suomen aikaa, jolloin äänestys päättyy länsirannikolla mm. Kaliforniassa.  MTV kertoo tämän reaaliajassa.

– Jos tilanne on hyvin tasaväkinen, lopullisen tuloksen selviäminen voi viipyä epämääräisen ajan. Uutistoimituksessa vierailee jo aikaisin aamulla useita asiantuntijoita selventämässä tilannetta ja analysoimassa vaalitulosta. 

– Huomenta Suomessa vaalitulosta seurataan kello 7-9. Vieraina mm. ulkoministeri Timo Soini ja presidentti Tarja Halonen.

– Ylimääräinen tunnin uutislähetys kello 9 MTV3-kanavalla ja MTV.fissä - lähetyksessä vierailee esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä.

– Vaaliaiheet ovat esillä myös MTV Uutisten sosiaalisessa mediassa useissa suorissa lähetyksissä. MTV:n uutislähetykset kuullaan myös Radio Novan ja Radio Iskelmän taajuksilla sekä STT jakelemana useilla radiokanavilla.

– Kaikki vaaliaiheiset uutiset löytyvät täältä.

Men's Healthin haastatteleman Plastiikkakirurgi Richard Flemingin mukaan Trumpin hiukset ja päänahka näyttävät normaaleilta, eikä kuvissa näy arpea.

Värjätyt? Tyylikkäät?

Ovatko ne värjätyt? Väri muistuttaa kananpojan orastavaa keltaista, Mitgang sanoo.

Ovatko ne tyylikkäät?

– Uskon että ne ovat aidot hiukset, mutta en usko, että Jumala toimi hänen hiusrajansa arkkitehtinä, McAndrews sanoo.

– Pahoittelen, jos joudun niistämään toisten kakkuun, mutta ammattilaisena arvioni on, että Donald Trumpilla on aikansa elänyt hiustyyli, josta kukaan ei pidä. 

Miksi Trump on uskollinen tyylilleen? Koska hän ilmeisesti vain tykkää tyylistään.

– Moni mies valitsee hiustyylinsä pari kolmekymppisenä ja pysyy samassa tyylissä loppuelämänsä, sanoo Louisvillen yliopiston psykologian professori Michael Cunningham Men's Healthissa.

Trump itse tykkää

Mitä Trump itse sanoo?

Omasta mielestään hiustyylissä ja hiusrajan linjassa ei ole mitään hassumpaa.

– Hiukseni ovat sataprosenttisen aidot. Hiustyylini luomisessa ei ole vahingoitettu yhtäkään eläintä, hän sanoi 2004 kirjoittamassaan kirjassa Trump: How to Get Rich.

Des Moines Register -lehden mukaan Trump on ilmeisesti joskus seisonut peilin edessä tuskastuneena kampa kädessä.

Jos minusta tulee presidentti, virassa ei ole aikaa peilailla hiuksia, Trump on tokaissut. 

– Luultavasti kampaisin hiukseni taakse. Miksi? Koska tätä hommaa on liian vaikea kammata.

Voisihan kampausta luonnehtia vaikka yhdistelmäksi tuulessa vellovaa viljapeltoa ja Kiasman museorakennusta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.