Donald Trumpilla oli mahdollisuus tappaa al-Qaidan johtaja, mutta hän ei tunnistanut nimeä

Presidentti Donald Trumpilla oli mahdollisuus tappaa al-Qaidan johtaja, mutta hän päätyi tappamaan Osama bin Ladenin pojan. Asiasta kertovat muun muassa Business Insider ja NBC News.

Presidentti Donald Trump ei tappanut al-Qaidan johtajaa, sillä hän ei tunnistanut Ayman al-Zawahirin nimeä, raportoivat yhdysvaltalaismediat.

Yhdysvaltain nykyinen presidentti Joe Biden ilmoitti maanantaina, että al-Zawahiri on kuollut Yhdysvaltain lennokki-iskussa Kabulissa, Afganistanissa.

Al-Zawahirin kuolema on suurin isku al-Qaidalle vuoden 2011 jälkeen, jolloin terroristijärjestön perustaja Osama bin Laden tapettiin. Tuolloin al-Zawahiri nousi terroristijärjestön johtoon.

Al-Zawahiria jahdattiin kolmen eri presidentin aikakautena ennen Bidenia.

NBC:n raportin mukaan tiedusteluviranomaiset informoivat silloista presidentti Trumpia terroristeista, joita CIA halusi jäljittää ja tappaa. Trump päätti jättää al-Zawahirin ulkopuolelle, sillä hän ei tunnistanut kyseistä nimeä. Sen sijaan hän ehdotti kohteeksi bin Ladenin poikaa Hamza bin Ladenia.

– Hän sanoi: ”En ole koskaan kuullut yhdestäkään näistä ihmisestä. Entä Hamza bin Laden?”, nimetön entinen virkamies kertoo NBC:lle.

Toisen virkamiehen mukaan Hamza bin Laden ”oli ainoa nimi, jonka hän tiesi”.

Vaikka bin Ladenin poika nähtiin nousevana hahmona terroristijärjestössä, hänen ei uskottu suunnittelevan iskuja tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja