Mainos

Donald Trump lupaa pelastaa farmarit kauppasodan seurauksilta: "Maanviljelijät on unohdettu monien vuosien ajan – heidän aikansa on nyt"

4:14
Video: Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppaneuvottelut ovat junnanneet, ja Donald Trumpin asettamat uudet tullimaksut tulivat voimaan 10. toukokuuta.

Presidentti Donald Trump sanoi tiistaina pelastavansa yhdysvaltalaiset maanviljelijät Kiinaa vastaan käydyn kauppasodan seurauksilta. Trumpin mukaan viljelijät ovat yksi suurimmista ryhmistä, jotka hyötyvät tulleista.

– Rahat tulevat massiivisista tulleista, jotka Kiina ja muut maksavat Yhdysvalloille päästäkseen tekemään bisnestä kanssamme. Maanviljelijät on unohdettu monien vuosien ajan. Heidän aikansa on nyt, Trump julisti.

Kiina ilmoitti maanantaina korottavansa jyrkästi yhdysvaltalaisiin maataloustuotteisiin ja muihin tuotteisiin kohdistuvia tulleja sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli nostanut kiinalaistuotteiden tulleja.

Trump tarjosi viime vuonna viljelijöille 12 miljardin dollarin (11 miljardin euron) tukia sen jälkeen, kun Kiina silloin nosti yhdysvaltalaisten maataloustuotteiden tulleja.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja