Djokovic pyöritti ruotsalaistoivon kentän pintaan – 32 voittoa ja yksi tappio tänä vuonna

Miestenniksen kaksinpelikärki Novak Djokovic hakee tennishistoriaa Ranskan avoimista pyrkiessään vuosikymmeniin ensimmäiseksi kaikki neljä grand slam -turnausta vähintään kaksi kertaa voittaneeksi pelaajaksi.

Turnausmatka alkoi helpolla 6–0, 6–2, 6–3 -voitolla 22-vuotiaasta ruotsalaisesta Mikael Ymeristä.

Djokovicille voitto oli tämän vuoden 32:s. Tappioita on tasan yksi, se tuli Djokovicin tultua hylätyksi Yhdysvaltain avoimissa. Seuraavaksi Djokovic kohtaa Liettuan Ricardas Berankisin.

Maailmanlistalla 80:ntena oleva Ymer ennakoi supertähden kohtaamista toteamalla ottelun olevan "hyvä mittari siitä missä menen" lajieliitin suhteen. Kovin lähellä ei ruotsalainen ollut varsinkaan avauserässä, jonka Djokovic voitti 22 minuutissa. Toisessa erässä Ymer pääsi jo pisteille ja 2–2:een, mutta sen jälkeen ero jälleen repesi Djokovicin jyrätessä. Kolmas erä oli vielä hieman tasaisempi, mutta Djokovicin hallinnalle ei silti ollut vastaan sanottavaa.

–  On aina miellyttävää palata Pariisiin ja tälle tärkeälle Philippe Chatrier -kentälle. Tunnelma on vähän erilainen nyt kun faneja on vähän, mutta itselläni piisaa motivaatiota voittaa turnaus, Ranskan avoimet urallaan "vain" kerran eli 2016 voittanut Djokovic sanaili.