Disco Ensemble: Viiden vuoden päästä vedämme laivakeikkoja!

Helsinkiläinen Disco Ensemble aloittaa tiistaina kesän loppuun kestävän urakan. Yhtye kiertää ensin Keski-Eurooppaa, vetää sitten Suomessa reilu kymmenen keikkaa ja lähtee sen jälkeen Warped-kiertueelle Jenkkeihin.

– Jos hyvin käy, kiertueella syntyy hyvää pöhinää puskaradioon, mikä saattaa sitten poikia pienellä viiveellä lisää keikkoja, Disco Ensemble -basisti Lasse Lindfors kuvailee vaatimattomaan tyyliinsä.

Suomessa Disco Ensemble on saavuttanut vankan kannattajakunnan. Fanit palkitsivat suosikkinsa viime viikolla, kun yhtyeen uusi Video Vortex -dvd hyökkäsi musiikki-dvd–myyntilistan kärkeen.

Yhtyeen Magic Recoveries -levy ilmestyy ensi kuun alussa, ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, valloittaa sekin listan kärkisijan.

Kaikki vessaan ennen keikkaa

Disco Ensemble on hankkinut kannuksiaan hitaasti kiirehtien. Bändin suosio on syntynyt pitkälti valtaisan live-energian kautta. Levymyynti ei olekaan ole aina ollut yhtyeen ykköstavoite.

– Meidän touhumme on perustunut keikkojen soittamiselle, eikä levymyynnistä ole tullut stressattua, Lasse kuvailee.

– Itse asiassa me soitettiin vuosia sellaista musaa, että kuulijassa olisi ollut jotain vikaa, jos se olisi ostanut sitä, Jussi nauraa.

Lasse ja Jussi kertovat, ettei lavalla riehuva bändi psyykkaa itseään ennen keikkaa ihmekeinoin.

– Me ollaan ennen keikkaa aika aneemisia. Yksi juttu meillä kuitenkin on: kaikki käyvät p****lla ennen keikkaa, Jussi paljastaa.

Pikku hiljaa alkaakin tuntua siltä, että Disco Ensemblestä tulee koko kansan suosikkiyhtye, jonka jäseniä pyydetään Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan ja muihin julkkisohjelmiin.

– Mä uskon kuitenkin, että me pystytään pitämään homma sellaisena, että julkisuus liittyy musiikkiimme, eikä kesämökkien sisustamiseen tai vaatekomeroihin, yhtyeen kitaristi Jussi Ylikoski topuuttelee.

Entä missä bändi uskoo olevansa viiden vuoden kuluttua?

– Meiltä on tullut siinä vaiheessa kaksi kokoelmalevyä. Ollaan keskenämme ilmiriidoissa ja soitamme laivakeikkoja.

– Me ei puhuta toisillemme ennen keikkoja mitään ja sulkeudumme keikkojen jälkeen omiin hytteihimme, Jussi ennustaa.

Katso Disco Ensemble -videohaastattelu täältä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat