Diana ja Camilla viettivät aikanaan yhdessä tukalan lounaan – jolloin Charlesin salarakkaan esittämä viekas kysymys herätti epäilyksen prinsessan mielessä

9:28
Salaliittoteoriat prinsessa Dianan kuoleman ympärillä elävät yhä vahvoina

Prinsessa Diana ja Camilla päätyivät toden teolla yhdessä lounaalle, jonka aikana epäilys Camillan motiiveja kohtaan syttyi hiljalleen Dianan mielessä.

Prinssi Charlesin ja edesmenneen prinsessa Dianan avioliitto koki aikanaan historiallisen surullisen kohtalon. On erittäin hyvin yleisessä tiedossa, että pariskunnan avioliiton aikana Charles petti Dianaa nuoruuden rakkautensa Camillan kanssa. Diana oli myös hyvin tietoinen suhteesta, ja totesikin kuuluisalla tavalla vuonna 1995 hänen avioliittonsa olleen "ruuhkainen". Diana ja Charles erosivat virallisesti vuonna 1996 ja Diana menehtyi seuraavana vuonna auto-onnettomuudessa. 

Brittihovin elämää kuvailevan The Crown -sarjan loppusyksystä ilmestyneen neljännen tuotantokauden myötä Charlesin ja Dianan avioliiton aikaiset tapahtumat ovat nousseet jälleen suuresti tapetille. Tuotantokauden kolmannessa jaksossa esitetään tapahtumia, jotka seurasivat Charlesin kosittua Dianaa.

Jaksossa nähdään, kuinka Diana siirtyy "normaalista" kämppiselämästä yksinäiseksi ja onnettomaksi vaeltajaksi Buckinghamin palatsiin. 19-vuotias Diana ei juurikaan näe Charlesia kihlauksen jälkeen vaan joutuu pärjäämään pitkälti itse uuden elämänsä kynnyksellä. Charles kuitenkin ehdottaa jaksossa Dianalle, että tämä ottaisi yhteyttä prinssin ex-tyttöystävään Camilla Parker-Bowlesiin, jota hän yhä salaa rakastaa. 

– Mikäli haluat seuraa, hän on mitä parhainta seuraa, Charles toteaa jaksossa hämmentyneelle Dianalle. 

Lopulta jaksossa epätoivoinen Diana päätyy soittamaan Camillalle ja kaksikko sopii yhteisestä lounaasta. Tuskaisen ruokailun yhteydessä Dianalle selviää, kuinka kipeän intiimisti Camilla todella tuntee Charlesin ja hän tuntee itsensä yhä enemmän ulkopuoliseksi. 

Mikäli Andrew Mortonin vuoden 1992 elämäkertakirjaa Dianasta on uskominen, The Crownissa kuvattu lounas todella tapahtui. Diana: Her True Story – In Her Own Words -kirjan mukaan Camilla lähetti Dianalle kirjeen kaksi päivää ennen virallista kihlauksen julkistamista. 

– Niin jännittäviä uutisia kihlauksen suhteen. Mennään lounaalle pian yhdessä kun Walesin prinssi lähtee Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Hän tulee olemaan poissa kolme viikkoa. Haluaisin nähdä sormuksen. Rakkaudella, Camilla, kirjeessä luki. 

Alla kuva prinsessa Dianasta ja Camillasta yhdessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kirjan mukaan Diana oli ollut yllättynyt kirjeestä, mutta järjesti yhteisen lounaan, joka lopulta oli prinsessan mukaan "hyvin, hyvin tukala". Lounaan aikana Camilla esitti Dianalle kummallisen kysymyksen, jonka tarkoitusperä selvisi myöhemmin. Camilla oli tiedustellut hämmentyneeltä Dianalta, aikooko tämä metsästää. 

– Hevosella. Et aio metsästää kun asetut asumaan Highgroveen, niinhän? Camilla jatkoi kysymystään. 

Diana oli vastannut kieltävästi ja Camilla puolestaan oli päättänyt keskustelun todeten "halunneensa vain tietää".

– Luulin, että hän oli vain huolehtivainen ja tämä oli hänen tapansa kommunikoida. Olin vielä liian epäkypsä ymmärtääkseni täysin ne viestit, joita hän lähetti suuntaani. 

Camillan kysymys kuitenkin kylvi epäilyksen siemenen Dianan mielessä ja myöhemmin prinsessa tajusi naisen tiedustelleen, tulisiko Diana olemaan Charlesin seurassa tämän metsästysretkillä. Camilla nimittäin toivoi, että nämä hetket olisivat niitä, kun hän pystyisi pitämään yllä salasuhdettaan Charlesin kanssa. 

Lähde: Elle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja