Diakonissalaitokselta väite IS:lle: "Suomalaisnaiset tarjosivat pakolaispojille 20 euroa seksistä"

Kahden vanhemman naisen väitetään ostaneen seksiä turvapaikanhakijapojilta, kertovat Ilta-Sanomat ja Svenska Yle. Tapauksesta on tehty lastensuojeluilmoitus, josta kertoi ensimmäisenä Svenska Yle pohjaten Helsingin Diakonissalaitoksen työntekijän antamaan tietoon.

Svenska Yle kertoo, että kahden vanhemman suomalaisnaisen väitetään ostaneen seksiä yksin maahan tulleilta turvapaikanhakijoilta, jotka ovat alaikäisiä. Pojat olivat Svenska Ylen mukaan suostuneet tarjoukseen ja saaneet kaksikymppiä.

Diakonissalaitoksella turvapaikanhakijoiden opettajana työskentelevä Taina Cederström kertoo Svenska Ylelle, että kaksi turvapaikanhakijapoikaa on kertonut asiasta yhdelle Diakonissalaitoksen työntekijöistä, joka puhuu heidän kieltään.

Cederström vahvistaa asian Ilta-Sanomille.

Cederströmin mukaan naiset yrittivät ostaa alaikäisiltä seksiä Helsingin rautatieasemalla joulun aikaan ja tarjosivat pojille korvaukseksi 20 euroa.

– Tehtiin sellainen johtopäätös, että siellä on varmaan ollut pikkujouluporukkaa liikenteessä. Rahalla on ostettu, hän sanoo lehdelle.

Cederström sanoo olevansa varma kahden naisen yrityksistä, mutta puhuu Ilta-Sanomille ilmiöstä.

– Vastaavia tapauksia on varmasti muitakin. Kysyjiä kuulemma riittää.

Tapaus tuli ilmi, kun Diakonissalaitoksella ihmeteltiin, mistä pojilla riittää rahaa tupakkaan ynnä muuhun. Myös heidän kysymyksensä epäilyttivät. 

– Yksi poika kysyi kerran, että onko Suomessa niin, että naiset saavat pussata silloin, kun he haluavat, Cederström kertoo lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja