Dennis: Kimi menetti palkintopallisijoituksen

McLarenin F1-tallin päällikkö Ron Dennis harmitteli USA:n GP:n jälkeen sitä, että hänen tallinsa kuljettaja Kimi Räikkönen menetti kahden ylimääräisen varikkopysähdyksen takia varman palkintopallisijoituksen.

Räikkönen oli matkassa kahden pysähdyksen taktiikalla, mutta joutui käymään varikolla neljästi. Ennen ongelmien alkamista suomalainen ajoi kisassa Ferrarin Rubens Barrichellon edellä.

- Sekä Kimi että David ovat liikkeellä hyvillä kisataktiikoilla. Pystyimme ajamaan kilpailukykyistä vauhtia. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Kimi olisi saanut kisasta palkintopallisijoitusta ilman moottorille ilmaa antavan painepumpun vikaa. Hän joutui sen takia tekemään kaksi ylimääräistä varikkokäyntiä, Dennis harmitteli.

Myös McLarenin toinen kuljettaja David Coulthard kävi yhden ylimääräisen kerran varikolla. Hänen kohtalokseen koitui Fernando Alonson ulosajossa radalle lentäneet muovin kappaleet.

- David joutui tekemään ylimääräisen varikkokäynnin, koska hänen autonsa alle juuttui pala polystyreeniä, Dennis kertoi.

Räikköselle kuudennen ja Coulthardille seitsemännen sijan tuonut USA:n GP oli joka tapauksessa McLaren-autojen suorituskyvyn kannalta kauden paras.

- Saimme kisasta sentään viisi pistettä. Se on pieni lohdutus meille. Olimme kisassa aidosti kilpailukykyisiä, Dennis päätti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja