Demarit syyttelevät toisiaan vaalituloksesta

Demarit jatkavat toistensa syyttelyä vaalituloksesta blogeissa. Ketjun aloitti maanantaina entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, joka paukautti Jutta Urpilaisen politiikan olevan "unelmahöttöä". Tänään Tuomioja kiitti blogissaan runsaasta palautteesta, erityisesti myönteisestä sellaisesta, ja puolusti avointa kritiikkiään puolueen johtoa kohtaan.

- Juuri sisäänpäin lämpiävä ja ulospäin pelkkää "kaikki hyvin"-yhtenäisyyttä korostava puoluekulttuuri kuuluu niihin asioihin, joiden vuoksi SDP tänään on juuttunut tähän kannatusloukkuunsa, Tuomioja sanoo.

Tuomioja sai kritiikkiä Tage Lindbergin blogissa. Lindberg on SDP-aktiivi ja demarinuorten puheenjohtajan Heta Välimäen aviomies; idean Urpilaisen puheenjohtajaehdokkuudesta sanotaan syntyneen Välimäen ja Lindbergin kotona peiton alla.

Lindberg kirjoitti maanantaina:

- Oman pesän likaaminen on maailman helpoin asia. Sillä saa julkisuutta ja pystyy asettumaan jalustalle suhteessa muihin: "Kyllä minä olisin tehnyt tämän paremmin". Tuomioja saattaa todellakin kuvitella, että hän olisi johtanut SDP:n hienoon vaalivoittoon eilen. Mutta sillä ei ole merkitystä. Puoluekokous ei häntä SDP:n johtoon halunnut, tälläkään kertaa, Lindberg laukoi.

Entisen valtiovarainministerin Arja Alhon (sd.) blogissa saa puolestaan kyytiä SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson, joka kommentoi Tuomiojan heittoja niljakkaiksi.

- Erkki Tuomiojan ilmaisu unelmahötöstä kuvaa vain sitä, miten SDP:n puoluejohto kuvitteli voivansa aloittaa vaalityön tyhjältä pöydältä ehdottomalla sitä ja tätä - ja kuorruttamalla kaiken unelmalla - ja sitten voivansa lunastaa kansalaisten luottamuksen. Ehei. Analyysissa on otettava lusikka kauniiseen käteen ja pilkottava ongelma ja katsottava, mitä sille voi tehdä, Alho toteaa.

- Ehdottaisin Maria Guzeninalle pikakoulutusta a) käsitteistä ja b) loogisuudesta. Hän nimittäin onnistui olemaan (radiohaastattelussa) itsensä kanssa kaiken aikaa eri mieltä. Eikä mennyt paljon paremmin käsitteidenkään hallinta. Ilmeisesti hän ei tiedä, mitä analyysi tarkoittaa. Älyllisyydeksi hän luultavasti kuvittelee sen, että toistaa älyllisyys-sanaa, hän päivittelee.

Lue myös:

    Uusimmat