Mainos

Demarit kiistävät vaaliliiton kokoomuksen kanssa Lapissa

Lapin sosialidemokraatit kiistävät tiedon, että SDP ja kokoomus suunnittelisivat teknistä vaaliliittoa.

Kokoomus ja sosiaalidemokraatit harkitsevat Lapissa vaaliliittoa voidakseen varmistaa nykyiset eduskuntapaikkansa.

SDP:n Lapin piirin toiminnanjohtaja Seppo Nordström sanoo piirihallituksen päättäneen jo syyskuussa, ettei vaaliliittoon kokoomuksen kanssa lähdetä. SDP aikoo lähteä vaaleihin Lapissa omalla listallaan ja tavoittelee kahta paikkaa, jossa olisi yksi enemmän kuin nyt. -Päätös uusittiin viime joulukuussa, kun piirihallitus käsitteli eduskuntavaaleja, Nordström sanoo.

Vaaliliittohankkeesta kirjoitti tänään Helsingin Sanomat. Lehden mukaan vaaliliiton tavoitteena olisi varmistaa puolueiden nykyiset eduskuntapaikat, kun Lappi menettää väestökadon vuoksi yhden kahdeksasta kansanedustajastaan. -Saattaisiko uutinen kertoa kokoomuksen hädästä omasta kannatuksestaan eduskuntavaaleissa, Nordström pohti.

Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén (kok.) sanoo lehden haastattelussa, että vaaliliitosta on keskusteltu. Hänen mukaansa asia on kuitenkin täysin piirien päätettävissä. -En näe tekniselle vaaliliitolle mitään estettä. Sähköistäisihän se vaalitaistelua, Vilén sanoo.

Kokoomuksen ja SDP:n vaaliliitto olisi ollut erittäin poikkeuksellinen. Kokoomuksella on tavannut olla vaaliliitoissa kristillisten ja perussuomalaisten kanssa, Lapissa etenkin kristillisten kanssa. Myös keskusta ja vasemmistoliitto etsivät Lapissa kuumeisesti uudenlaisia yhteistyökuvioita ja strategioita säilyttääkseen asemansa.

Keskusta yrittää mennä vaaliliittoon kristillisdemokraattien kanssa, mutta liitto on kristillisten loppusilausta vaille valmis. Vasemmistoliitto taas on neuvotellut vaaliliitosta vihreiden kanssa. Lapin kahdeksasta kansanedustajanpaikasta neljä on keskustalla. SDP:llä on yksi, samoin kokoomuksella. Vasemmistoliitolla on kaksi paikkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.