Deltavariantin tarttuvuus on yksi pahimmista hengityselinsairauksien historiassa – aiheuttaa 83 prosenttia tartunnoista Yhdysvalloissa

8:11
Katso video: Koronaviruksen deltavariantti leviää – THL:n asiantuntija kertoo, millaisesta muunnoksesta oikein on kyse ja miten vakava uhka se on

Covid-19 koronaviruksen deltavariantti on yksi maailman tarttuvimmista hengityselinsairauksista, uutisoi yhdysvaltalaismedia CNBC.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n johtaja Rochelle Walensky kertoi torstaina, että deltavariantti on huomattavasti muita muunnoksia aggressiivisempi ja herkempi leviämään.

Variantti tarttuu herkästi sen vuoksi, että sitä kantavat ihmiset kuljettavat mukanaan jopa 1 000 kertaa enemmän virusta nenäonteloissaan, kuin alkuperäiseen covid-19 muunnokseen sairastuneet. Väite perustuu tuoreeseen tutkimusdataan.

CNBC:n mukaan deltavariantti on aiheuttaja noin 83 prosenttiin kaikista tämän hetken USA:n koronavirustartunnoista.

Tartuntamäärien viikkokeskiarvo on noussut 53 prosenttia viime viikosta, tällä hetkellä tartuntoja on 37 674 kappaletta päivässä. Kuolemien määrä noussut 19 prosenttia, noin 240 ihmiseen päivässä.

– Olemme jälleen yhdessä käännekohdassa tässä pandemiassa, kun tapausten määrä nousee ja sairaalat alkavat saavuttaa maksimikapasiteettinsa joillakin alueilla, Walansky sanoo CNBC:lle.

Virus leviää Yhdysvalloissa erityisesti heikosti rokotetuilla alueilla. Uusista tartunnoista 40 prosenttia on todettu Floridassa, Texasissa ja Missourissa. 97 prosenttia Yhdysvalloissa koronatartunnan saaneista on rokottamattomia, ja koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleista 99,5 prosenttia on rokottamattomia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja