Davidssonin veljespari täräytti häikäisevän sirkuksen pystyyn Tappara-paidassa – ottelun jälkeen terävä huomio SM-liigasta: "Taktisempaa"

Jonathan Davidsson tinttasi avausosumansa SM-liigassa heti isoveljensä perään.

Sunnuntaina Tampereelle tulleet hyökkääjät Jonathan ja Marcus Davidsson debytoivat maanantaina tehokkaasti jääkiekkoliigassa, kun molemmat kokosivat tehot 1+2 HPK:n kaatuessa 5–2. Jonathan Davidsson teki voittomaalin toisessa erässä.

–  Meillä oli sunnuntaina yksi jäätreeni ilman valmentajia. Avausottelu sujui hyvin, peli oli taktisempaa kuin Ruotsin liigassa, Jonathan Davidsson sanoi.

Hän pelasi kaudella 2019–20 kuusi NHL-ottelua Ottawa Senatorsissa, ja kaikki neljä kotiottelua olivat voitokkaita. Sebastian Ahon edustamaa Carolinaa vastaan Davidsson syötti ottelun avausmaalin.

–  Uralla on ollut neljä huippuhetkeä, NHL:ssä niitä oli kaksi eli avausottelu Los Angelesia vastaan ja maalisyöttö. Maalikin oli todella lähellä pari kertaa, Davidsson kertoi.

Marcus Davidsson on ollut kaksi kertaa nuorten MM-hopealla. Ensin vuonna 2016 Suomi voitti Ruotsin alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa 6–1 ja alle 20-vuotiaissa tuli 1–3-tappio Kanadalle.

–  Kun tulee vahvistuksia kesken kauden, niin usein tuska kasvaa, jos tulos alkaa kiertää. Nyt heille tuli onneksi tulosta heti avausottelussa, iloitsi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Jori Lehterä sai tililleen 200. tehopisteen. Kristian Kuusela teki liigakauden avausmaalinsa.

Lue myös:

    Uusimmat