Dallasin Esa Lindell hiekoittaa Coloradon ykkösketjua, Miro Heiskanen tekee tuhojaan toisessa päädyssä: "Vetelee kuin konkari"

6:45
Esa Lindell puhuu videohaastattelussa Miro Heiskasesta, Colorado-sarjasta, roolistaan ja elämästä kuplassa.

Dallas Starsin NHL-joukkueen puolustuksessa pelaa kaksi tyystin erilaista suomalaispuolustajaa, Esa Lindell ja Miro Heiskanen. MTV Urheilu tavoitti Lindellin Edmontonin kuplan sisältä. 

Dallas Stars on päässyt hyvään vauhtiin NHL:n pudotuspeleissä. Se johtaa toisen kierroksen ottelusarjaa Colorado Avalanchea vastaan 2–1. 

Starsin puolustuksen kulmakivet on rakennettu suomalaisesta graniitista. Jos Miro Heiskanen liihottaa hyökkäyksen kärjessä ja iskee pisteitä, Esa Lindell on kentällä loppuhetkillä turvaamassa johtoa ja suojelemassa omaa maalia. 

Lindellkin on pyöritellyt päätään, kun hän on seurannut NHL:n kärkikaartiin nousseen Heiskasen vaivattomia otteita. Heiskanen on iskenyt 12 ottelussa jo huikeat tehot 3+12=15. 

– Aika helpolta näyttää. Siellä hän vetelee kuin konkari, vaikka täytti juuri 21 vuotta, Lindell naureskeli MTV Urheilun videohaastattelussa. 

– Mirokaan ei ole mikään äänekäs. Hän näyttää kentällä mitä osaa. 

Klingbergin palomiehenä

Lindell, 26, pelaa jo neljättä kauttaan Starsin puolustuksen vakiohahmona. Hän on puolustanut paljon ruotsalaisvirtuoosi John Klingbergin pakkiparina. 

Lindell jää usein turvaamaan omaa maalia, kun Klingberg säntää hyökkäyksen kärkeen. Tekisikö joskus mieli itse lähteä rynnimään ylös?

– Välillä tulee suonenvetoja, ja olen itsekin siellä kärjessä. Olen oppinut kuitenkin lukemaan tilanteita ja ajattelemaan pidemmälle. Annetaan Klingbergin pelata enemmän hyökkäyssuuntaan. 

Lindell nauttii kuitenkin siitä, kun hän saa estää vastustajien aikeita. Suomalaispakki on pelannut välillä ottelun lopussa monta minuuttia putkeen. 

Otteissa on tätä nykyä sopivaa räyhäkkyyttäkin. 

– SM-liigassa olin kiekollisempi, mutta händyt eivät riitä ihan tälle levelille. Olen puolustuspään luutija, ja tykkään pelata kovaa isona miehenä. 

Coloradon ykkösketjun hiekoitusta

Lindell on usein jäällä. kun Colorado Avalanche peluuttaa kestokuumaa ykkösketjuaan Mikko RantanenNathan MacKinnonGabriel Landeskog

– Kyllä he saavat tilanteita, mutta pitää yrittää olla iholla ja yrittää hiekoittaa tekekemistä. 

Lindellillä on ollut usein kovia vääntöjä Rantasen kanssa. Avalanchen laituri heitti aiemmin kieli poskessa, että hän ei haluaisi Lindellin kanssa samaan hissiin. 

– Ei tullut kysyttyä, että mitä hän tarkoitti. Ehkä se on jäänyt korvan taakse, kun nahistaan kentällä ja annetaan välillä poikkaria, Lindell naurahti. 

Kuplan rytmi miellyttää

Dallas on viettänyt jo viisi viikkoa Edmontonin "kuplassa". Arki on alkanut tuntua jo rutiinilta 

– Yllättävän hyvin tähän on jo tottunut. Välipäivinä pitää vähän keksiä enemmän tekemistä. Olen kuitenkin tykännyt tästä rytmistä. 

Stars on sen verran kovassa vireessä, että kuplassa saattaa kulua vielä monta viikkoa. Sitä tuskin Lindell panisi pahakseen. 

Eikä häntä harmita sekään, ettei kuplassa pyöri toimittajia yhtä paljon kuin normaalisti. 

– Ihan jees, Lindell sanoo ja väläyttää tavaramerkkihymynsä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja