Mainos

D-vitaminoitu maito kauppoihin

Ensimmäiset D-vitamiinilla terästetyt maito- ja piimäpurkit ovat tulleet kauppoihin. Valio on aloittanut d-vitamiinin lisäyksen tällä viikolla. Tutkimusten mukaan suomalaiset saavat edelleen liian vähän d-vitamiinia ruoastaan.

Aiemmin yleinen lasten riisitauti aiheutui d-vitamiinin puutteesta. Nykyisin puutos ilmenee useimmiten aikuisten luukatona. Koska suomalaiset saavat liian vähän d-vitamiinia, sitä lisätään nyt maitotuotteisiin peräti 0,5 mikrogrammaa entisen 0,08 sijaan.

- Tämä d-vitamiinilisäys, sen asetuksen muutoshan perustui valtion ravitsemusneuvottelukunnan esitykseen asiassa eli katsottiin kansanterveydellisesti suotavaksi ja maitovalmisteet, ensimmäiset maitovalmisteet sopivaksi kantajaelintarvikkeiksi, joka johdattaa sen d-vitamiinin sinne mihinkä pitääkin, erikoissuunnittelija Annika Nurttila elintarvikevirastosta kertoo.

Valio aloitti d-vitamiinin lisäämisen maitotuotteisiinsa alkuviikosta, vaikka uudet d-merkinnöillä varustetut tölkit ilmestyivätkin vasta tänään kauppoihin. Lisäys ei kuitenkaan koske kaikkia luomu- ja erikoistuotteita. Ingman lisää d-vitamiinit maitoonsa ensi viikolla ja piimäänsä syyskuussa.

Suurin osa meijereistä seuraa perässä lähikuukausina. D-vitamiinia saa myös kalasta ja d-vitaminoidusta margariinista sekä leivästä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.