Mainos

Crocs-muotikengät vaarallisia sairaalassa

Muodikkaat muovikengät saattavat olla vaarallisia sähkölaitteiden äärellä työskennellessä. Maahantuojayhtiö Crocs Finland Oy kumoaa väitteet kenkien vaarallisuudesta.

Tänä keväänä Suomeenkin kunnolla rantautuneet Crocs-kengät ja niiden kopiot saattavat olla vaarallisia sairaalan laitteille, kertoo Turun Sanomat. Muovisten muotikenkien käyttö on kielletty paikoin Ruotsissa ja Norjassa, sillä ne saattavat aiheuttaa häiriöitä tai jopa oikosulkuja sairaalalaitteisiin, koska ne varaavat paljon sähköä.

Staattisen sähkön hallintaan erikoistuneen Testware Oy:n toimitusjohtaja Pertti Parviainen sanoo, ettei Crocsien kaltaisia kenkiä saisi käyttää sairaalalaitteiden läheisyydessä, sillä ne voivat vaarantaa jonkun hengen aiheuttamalla häiriöitä laitteisiin.

- Tällaiset hyvin eristävät kengät saattavat varata ihmisen tuhanteen volttiin, ja kun ihminen koskettaa sitten herkkiä laitteita, niin laite voi vaurioitua, Parviainen kertoo.

Staattinen sähkö on VTT:n johtavan tutkijan Jaakko Paasin mukaan laaja mutta laiminlyöty ongelma Suomen sairaaloissa.

Sähkövaraus voi aiheuttaa laitevikojen lisäksi desinfiointiaineen syttymisen potilasta puhdistettaessa.

Crocs Finland Oy kumoaa väitteet muovikenkien vaarallisuudesta. Yrityksen mukaan puolueettomat tutkimukset todistavat, että Crocs-kengät eivät muodosta enempää staattista sähköä kuin muutkaan jalkineet.

- Ne ovat sähkönjohtavuutensa puolesta yhtä hyvät kuin muutkin normaalit jalkineet, Crocs Finland Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Salmi toteaa.

Staattinen sähkö on VTT:n johtavan tutkijan Jaakko Paasi mukaan laaja mutta laiminlyöty ongelma Suomen sairaaloissa. Sähkövaraus voi aiheuttaa laitevikojen lisäksi desinfiointiaineen syttymisen potilasta puhdistettaessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.