Cristiano Ronaldosta esitettiin raiskausväite – supertähti perää nyt isoa summaa

Jalkapallon supertähti Cristiano Ronaldo perää 626 000 dollarin summaa raiskauskanteen hänestä nostaneen naisen asianajajalta, kertoo uutistoimisto AP.

Entinen amerikkalaismalli Kathryn Mayorga väitti Ronaldon raiskanneen hänet Las Vegasissa heinäkuussa 2009. Mayorgan kanteen mukaan hän olisi tavannut Ronaldon yökerhossa, minkä jälkeen Ronaldo olisi raiskannut hänet hotellissa. 

Ronaldon lakitiimi ei kiistänyt Ronaldon ja Mayorgan tapaamista ja seksiä, mutta heidän mukaansa tämä tapahtui yhteisymmärryksessä. 

Las Vegasin poliisi uudelleenavasi raiskaustutkinnan Mayorgan kanteen jälkeen vuonna 2018, mutta seuraavana vuonna Nevadan osavaltion syyttäjä päätti, ettei se ryhdy ajamaan syytettä Ronaldoa vastaan todisteiden puuttumisen vuoksi.

Kesäkuussa 2022 hylätyssä kanteessa Mayorga vaati Ronaldolta 25 miljoonan dollarin korvauksia, koska katsoi portugalilaisen rikkoneen alkuperäisen sopimuksen salassapitovelvoitetta. Tuomioistuin kuitenkin hylkäsi kanteen, koska siinä käytettiin todisteina hakkeroituja ja luottamuksellisia dokumentteja.

Ronaldo oli maksanut Mayorgalle 375 000 dollaria vuonna 2010 sovitellakseen syytökset oikeussalin ulkopuolella. 

626 000 dollarin korvauspyyntö

Nyt Ronaldo perää asianajajansa Peter Christiansenin välityksellä, että Yhdysvaltain piirituomari Jennifer Dorsey laittaisi Mayorgan asianajajan Leslie Mark Stovallin maksamaan kaatuneista raiskausväitteistä Ronaldolle 626 000 dollarin (noin 600 000 euron) summan.

– Ottaen huomioon Stovallin herjaukset ja räikeät virkavirheet Stovallin tulisi olla henkilökohtaisesti vastuussa siitä, että Ronaldo saa korvauksen jouduttuaan puolustautumaan hänen harmilliselta ja huonolta käytökseltään, Christiansenin korvauspyynnössä muotoillaan.

Hän laskee asianajajapalkkioiden olevan väliltä 350–850 dollaria tunnissa lähes 1 200 työtunnin ajalta.

Uutistoimisto AP kertoi, ettei Stovall vastannut keskiviikkona heti puhelin- ja sähköpostiviesteihin. Myöskään työpari Larissa Drohobyczer ei vastannut viesteihin. Heidän on määrä antaa vastauksensa oikeuden edessä ensi viikon perjantaihin mennessä.

Ronaldo on edustanut viime vuodesta lähtien Manchester Unitedia, jossa hän pelasi myös 2003–09.

Lue myös:

    Uusimmat