Mainos

Courteney Cox: Pelkään pakkomielteisesti vanhenemista

Vuonna 1964 syntynyt Courteney Cox on tehnyt vaikuttavan uran Frendit-televisiosarjassa. Useiden lehtien kauneuslistausten kärkipäähän päässyt nainen meikkaa hillitysti eikä pidä liikunnasta.

45-vuotias näyttelijä Courteney Cox on parhaiten tunnettu roolistaan Monica Geller-Binginä tv-sarjassa Frendit. Alun perin Cox koe-esiintyi sarjan toisen hahmon, Rachelin roolia varten, mutta hänen katsottiin sopivan paremmin lujatahtoisen ja toisinaan neuroottisenkin Monican rooliin.

Courteney Cox tekemässä musiikkivideota Bruce Springsteenin kanssa vuonna 1984, kuva: Wireimage/AOP

Cox aloitti esiintymisen televisiossa ja elokuvissa 1980-luvulla. Eräs naisen ensimmäisistä mieleenpainuvista esiintymisistä oli legendaarisen Bruce Springsteenin musiikkivideolla Dancing in the Dark: Cox sai olla tyttö, jonka Springsteen nappaa kanssaan tanssimaan lavalle.

Cox on myöhemmin sanonut, ettei pitänyt hiuksistaan aivan niin lyhyinä, kun ne videolla olivat.

Kauneudenhoitoa ja pakkomielle vanhenemisesta

Cox jätti korkeakoulun kesken mallin- ja näyttelijänuransa vuoksi. Vain noin 168-senttinen nainen on itsekin todennut tienneensä, ettei ura mallina tulisi jatkumaan kovin pitkään, sillä pituuden lisäksi häneltä puuttui "se look".

Courteney Cox vuonna 1995, kuva: Wireimage/AOP

Courteney Cox vuonna 1989, kuva: Wireimage/AOP

Malliulkomuodon puuttumisesta huolimatta Cox on saanut useita kauneusmeriittejä. Neito on valittu maailman seksikkäimmät -listan yhdeksänneksi FMH -lehdessä sekä vuonna 1997 että 1998. Samanlaisen listan sijalle 18 hän pääsi Stuff -lehdessä 2002. Cox sai "kuumin beibe" -arvonimen Playboy -lehdeltä 1995: samana vuonna hän oli People -lehden 50 kauneimman ihmisen listalla, ja pääsi lehden kanteenkin.

Suosionosoituksista huolimatta näyttelijä on kauneudenhoidossaan hienovarainen ja rento.

– Minun täytyy tehdä vain kolme asiaa näyttääkseni säädylliseltä: kiharran ripseni, piirrän kulmakarvani ja laitan hieman huulipunaa, Cox kuvaa rutiinejaan.

Näyttelijä myöntää, että vanheneminen alkaa jo tuntua, eikä iän kertyminen ole aina helppoa.

Courteney Cox vuonna 2005, kuva: Wireimage/AOP

Courteney Cox vuonna 2008, kuva: Wireimage/AOP

– Minulla on ongelmia vanhenemisen kanssa, tietenkin. Kehossani ja kasvoissani tapahtuu suuria muutoksia, ja ne ovat minulle pakkomielle. Yritän elää niin, ettei ympärilläni ole paljon peilejä, Cox sanoo courteney-online.comin mukaan.

Cox harrastaa karatea, ja sai vuonna 2009 ruskean vyön. Liikunta ei kuitenkaan naista suuremmin innosta.

Courteney Cox vuonna 2010, kuva: Wireimage/AOP

Courteney Cox vuonna 2010, kuva: Wireimage/AOP

– Tylsistyn! Minulla oli juoksumatto: annoin sen äidilleni. Minulla oli porrasnousulaite, joka sekin on nyt poissa. Oli nojapolkupyörä, ja en tiedä, missä se nyt on. Joten vihaan liikuntaa, Pilatesta lukuun ottamatta, nainen kuvaa.

Seksuaalinen vetovoima ei riitä

Cox nai miehensä, David Arquetten, vuonna 1999. Parin ensimmäinen lapsi, Coco Riley, syntyi 2004. Näyttelijä itse on todennut haluavansa lisää lapsia, muttei tiedä, miten onnistuisi tavoitteessaan enää tämän ikäisenä.

Ennen yhteenmuuttoa tuleva aviomies oli huolissaan pariskunnan erilaisista makumieltymyksistä: kuinka he voisivat elää yhdessä?

– Ehkä pystymme siihen siksi, että olemme todella rakastuneita, Cox pohtii.

Courteney Cox ja David Arquette vuonna 2005, kuva: Wireimage/AOP

Courteney Cox ja David Arquette vuonna 2004, kuva: Wireimage/AOP

Naisen mukaan rehellisyys on hyvän suhteen perusta, ja vitsaillen hän onkin todennut, että teeskentelemällä sitä hyvin pääsee kyllä ihmissuhteeseen. Myös fyysistä vetovoimaa tarvitaan.

– Minun täytyy olla fyysisesti viehättynyt, mutten voi olla kenenkään kanssa vain hyvän seksin vuoksi. Silloin en nauti tarpeeksi kauan, Cox on kuvannut ihmissuhteitaan.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähteet: Wikipedia, Imdb.com, Courteney-online.com

Kuvat: Wireimage/AOP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.