Mainos

Copterline etsii korvaavaa kopteria

Yhtiö etsii Sikorsky-tyypin konetta, samankaltaista kuin se, joka tuhoutui viime keskiviikon onnettomuudessa.

Copterline etsii toista helikopteria Helsingin ja Tallinnan lennoilleen korvatakseen viime keskiviikkona mereen pudonneen koneen. Suomalaisomistuksessa olevan Copterlinen Viron toimintojen johtaja Tonis Lepp kertoi tänään, että yhtiön tavoitteena on saada vuokralle samaa tyyppiä oleva kone, jollainen tuhoutui onnettomuudessa.

Onnettomuuskopterin, Sikorsky S -76C+:n valmistaja on yhdysvaltalainen Sikorsky, joka on United Technologies Companyn tytäryhtiö.

- Etsimme ehdottomasti Sikorsky-tyyppistä konetta, sillä lentäjien ja huoltajien, logistiikkojen ja itse asiassa koko henkilökunnan kouluttaminen uuteen konetyyppiin olisi liian kallis ja monimutkainen toimi, Lepp kertoo.

Lepp ei toistaiseksi osannut arvioida, milloin toinen kone saadaan liikenteeseen.

Tällä hetkellä yhtiö lentää arkisin yhdellä koneella 28 edestakaista vuoroa Tallinnan ja Helsingin välillä. Lepp sanoo, että vuorojen täyttöaste on viime päivinä ollut noin 50 prosenttia.

- Matkustajien määrä on normalisoitumassa, vaikka onnettomuutta edeltäneeseen tilanteeseen emme olekaan päässeet. Tämä on psykologisesti tärkeää myös meille yhtiön edustajille, Lepp sanoo.

Tonis Lepp sanoo toivovansa, että viranomaiset selvittäisivät kopteriturman syyn mahdollisimman nopeasti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.