Conan O'Brien vieraili Huomenta Suomessa 15 vuotta sitten – yksi asia löi Lauri Karhuvaaran ällikällä: "Ei mikään keskiverto amerikkalainen"

6:54
Katso Conan O'Brienin legendaarinen vierailu Huomenta Suomessa yläpuolelta.

Amerikkalainen TV-juontaja istahti Huomenta Suomen vieraaksi vuonna 2006. Lauri Karhuvaara ihaili miehen älykkyyttä.

Koomikko-juontaja Conan O'Brien oli 2000-luvulla äärimmäisen suosittu tv-esiintyjä. Hän isännöi Yhdysvalloissa vuosina 1993-2009 erittäin suosittua myöhäisillan keskusteluohjelmaa Late Night with Conan O'Brien, josta tuli ilmiö ympäri maailmaa.

Ohjelmassa koettiin 2000-luvun puolessa välissä suomalaisittain kutkuttava käänne, kun O'Brien alkoi tehdä huumoria Tarja Halosesta, ja siitä kuinka heidän ulkonäössä on jotain toisiaan muistuttavaa.

O'Brienin vitsailu huomattiin kotimaassa ja Conan O'Brienille alkoi sadella kutsuja Suomeen. Koomikko vastasi kutsuun kyllä.

"Terävä kuin partaveitsi"

Conan O'Brien kerkesi piipahtaa Suomen kiertueellaan myös MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman vieraana. O'Brien istahti sohvalle jutustelemaan silloisten studiojuontajien, Lauri Karhuvaaran ja Katja Kannonlahden kanssa.

MTV Uutiset tavoitti Lauri Karhuvaaran, jolle Conan O'Brienin tapaaminen on jäänyt lämpimästi mieleen.

– Oli mainio kundi punaisessa tukassaan. Hirveän hyväntuulinen ihminen ja terävä kuin partaveitsi. Toimituksessa oli silloin sellaista positiivista kutinaa, kun maailmantähti tuli vieraaksi, Karhuvaara muistelee.

Karhuvaara kerkesi juttelemaan MTV3:n vieraslämpiössä O'Brienin kanssa tovin. Hänelle on jäänyt erityisesti mieleen se, kuinka paljon mies oli perillä Suomen asioista.

– Hän tiesi paljon asioita Suomesta. Sata kertaa enemmän kuin muut amerikkalaiset. Hän ei ollut mikään keskiverto amerikkalainen. Hän piti Skandinaviaa ylipäätään hienona alueena, jossa vallitsee tasa-arvo. Ihmetteli myös kovasti, miten me puhumme täällä niin hyvää englantia.

Katso Conan O'Brienin haastattelu Huomenta Suomessa yläpuolelta löytyvältä videolta.

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta. Kiinnostuitko aiheesta? Missä olit kun? -kirjastosta löydät vuosien parhaat uutisklipit räätälöitynä sinulle.

Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa 25. huhtikuuta lähtien sekä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 21.00 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja