Columbinen verilöylystä selvinnyt löytyi kuolleena kotoaan – vammoihin saatu voimakas lääkitys johti huumeriippuvuuteen: "Tulin riippuvaiseksi ennen kuin edes tajusin, mitä tapahtuu"

Columbinen lukion ammuskelusta selvinnyt Austin Eubanks löytyi kuolleena kotoaan Coloradosta 37-vuotiaana, kertovat BBC ja CNN

Austin Eubanks tuli tunnetuksi myös taistelustaan huumeriippuvuutta vastaan. Eubanksia ammuttiin käteen ja polveen vuonna 1999 tapahtuneessa hyökkäyksessä Columbinen lukioon, jossa kuoli 12 oppilasta ja yksi opettaja.

Hän joutui syömään voimakkaita kipulääkkeitä vammoihinsa. Lääkkeet ajoivat hänet opioidi-riippuvuuteen.

Poliisin mukaan kuolemaan ei näytä liittyvän rikosta.

Omisti elämänsä muiden auttamiseen

CNN:n mukaan Eubanksin vointia mentiin tarkastamaan hänen kotiinsa, kun hän ei vastannut puhelimeen.

Eubanksin ruumis löytyi lauantaina hänen kotoaan Steamboat Springistä Coloradossa. Ruumiinavauksen on määrä tapahtua maanantaina.

Hänen perheensä mukaan "hän hävisi taistelun sairauttaan vastaan".

Perhe kertoi paikalliselle tv-asemalla olevansa hyvin järkyttyneitä ja toivoivat, että heidän yksityisyyttään kunnioitettaisiin.

Eubanks kertoi BBC:lle aiemmassa haastattelussa, että häntä lääkittiin useilla eri aineilla, joiden oli tarkoitus rauhoittaa häntä ja lievittää kipua.

– Tulin riippuvaiseksi, ennen kuin edes tajusin mitä tapahtuu, Eubanks kertoi.

Eubanks työskenteli päihderiippuvaisten parissa ja matkusteli ympäri Yhdysvaltoja kertomassa tarinaansa. Hän myös teki kaikkensa parantaakseen riippuvaisten mahdollisuuksia toipumiseen ja riippuvuuden ehkäisyyn.

Hän pääsi itse lopulta eroon huumeista. 

Lääkkeet turruttivat tunteet

Columbinen kouluampuminen tapahtui 20. huhtikuuta vuonna 1999. Kaksi koulun opiskelijaa ampuivat 12 opiskelijaa ja opettajan, haavoittivat 21 muuta ja tappoivat lopuksi itsensä.

Eubanks oli tuolloin 17-vuotias. Hän oli koulun kirjastossa ystäviensä kanssa ja he yrittivät päättää, mennäkö kalastamaan vai pelaamaan golfia koulun jälkeen.

Opettaja oli syöksynyt kirjastoon ja käskenyt kaikkia piiloutumaan. Eubanks ja hänen ystävänsä piiloutuivat pöydän alle. Kouluampujat tulivat kirjastoon ja ampuivat ympäriinsä. Eubanks haavoittui ja hänen paras ystävänsä kuoli heti.

– Vammojeni takia minua lääkittiin voimakkaasti heti ampumisen jälkeen. Muistan heti tunteneeni vetoa siihen tunteeseen, koska en tuntenut enää mitään, Eubanks kertoi.

Columbinen verilöyly oli tuohon aikaan Yhdysvaltojen kuolettavin kouluampuminen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja