CNN:n lähde: Khashoggin viimeisiä sanoja seurasivat kylmäävät äänet – huutoja, sahaamista ja paloittelua

CNN:n nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan ääninauhalta on tunnistettu Khashoggin lisäksi kaksi henkilöä. Sauditoimittajan viimeisiä sanoja seurasivat huudot sekä sahaamisen ja paloittelun äänet.

– En pysty hengittämään, olivat Istanbulissa murhatun Sauditoimittaja Jamal Khashoggin viimeiset sanat.

Asian paljastaa surmahetken äänitteestä tekstikäännöksen nähnyt ja tutkinnasta perillä oleva lähde CNN:lle. Lähteen mielestä on selvää, että murha oli ennalta suunniteltu.

Katso video: CNN:n lähde paljastaa, miten sauditoimittajan viimeiset hetket etenivät.

Kamppailun äänet päättyivät huutoihin ja paloitteluun

– Näin ei voi tehdä, ulkona on ihmisiä, jotka odottavat minua, lähde kertoo Khashoggin sanoneen pian konsulaattiin saapumisensa jälkeen.

Lähde paljastaa, että äänitteellä kuuluu kamppailun ääniä ihmisjoukkoa vastaan ja Khashoggin viimeiset sanat. Sitten huutoja, hengenvetoja sekä sahan ja paloittelun ääniä. Nauhoite ei paljasta tarkkaa kuolinhetkeä.

Äänitteestä on lähteen mukaan tunnistettu Maher Abdulaziz Mutreb, joka on entinen Saudi-diplomaatti ja Saudi-Arabian kruununprinssille työskentelevä tiedustelupäällikkö. Khashoggi tuntee hänet Saudi-Arabian suurlähetystöstä Lontoosta.

"Jos ette pidä äänistä, laittakaa kuulokkeet korvillenne"

Toinen tunnistettu henkilö on lähteen mukaan tohtori Salah Muhammad al-Tubaiqi, joka on Saudi-Arabian sisäministeriön rikollislääketieteen päällikkö. Hänen kerrotaan toteavan ruumiin paloitteluhetkellä:

– Jos ette pidä äänistä, laittakaa kuulokkeet korvillenne tai kuunnelkaa musiikkia niin kuin minä.

Esimerkiksi Turkki on syyttänyt Khashoggin murhasta Saudi-Arabian ylintä johtoa. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan myös Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA pitää todennäköisenä, että Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman on osallinen murhaan.

Saudi-Arabian hallinnosta kriittisesti kirjoittanut Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa lokakuun alussa. Khashoggi oli saapunut konsulaattiin hakemaan todistusta avioerostaan.

Lue myös:

    Uusimmat