Mainos

CNN: Entinen Pohjois-Korean virkamies: Kimin valta sulaa kolmessa vuodessa

Edesmenneellä Pohjois-Korean hallitsijalla Kim Jong Ilillä oli tapana teljetä vihollisensa vankilaan, mutta hänen poikansa Kim Jong Un yksinkertaisesti teloituttaa heidät.

Pohjois-Korealainen korkea-arvoinen virkamiesaseman loikkari kertoi CNN:lle, että uskoo Kim Jong Unin menettävän valtansa kolmen vuoden sisään.

CNN painottaa, että miehen tietoja ei voida vahvistaa siksi, että maasta on lähes mahdotonta saada aukotonta tiedustelutietoa.

Eristetystä maasta karannut viranomainen kertoo, että Kim Jong Unin julmuus on järkyttänyt hänen lähipiirinsä.

Nuori hallitsija on hänen mukaansa teloituttanut ensimmäisten kolmen hallintovuotensa aikana satoja eliitin jäseniä. Kolmen ensimmäisen hallintokuukauden aikana seitsemän hallitsijan omaa lähintä avustajaa perheineen surmattiin.

Etelä-Korean tiedustelutietojen mukaan Kim on tänä vuonna teloituttanut jo 15 korkea-arvoista virkamiestä.

– Monet hallinnossa eivät tiedä, mihin suuntaan Kim Jong Un on viemässä heitä. Hän ei osaa olla johtaja. Hän ei tunne politiikkaa, taloutta, kulttuuria tai diplomatiaa, tietolähde sanoo.

Loikannut virkamies uskoo, että hallinto ja viranomaiset kyseenalaistavat Kimin aseman sekä epäselvän syntyperän että sen vuoksi, että hän on alkanut sulkea pois Pohjois-Korean perinteisesti läheisiä suhtaita Kiinaan.

Lue CNN:n alkuperäinen juttu täältä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.