Mainos

Clevelandissa 12-vuotiaan pojan ampunut poliisi avaa taustoja raportissa

Yhdysvalloissa Clevelandissa 12-vuotiaan leikkiasetta heilutelleen pojan ampunut poliisi kertoo pelänneensä henkensä edestä. Asia tulee ilmi eilen julkaisusta raportista.

Rapotti julkaistiin vain kaksi päivää sen jälkeen, kun tuomioistuimen tuomari sanoi harkitsevansa syytteitä kahta poliisia vastaan pikkupojan kuolemasta. 12-vuotias Tamir Rice ammuttiin viime marraskuussa ja tapaus nostatti jännitteitä tapahtumasarjassa, missä poliisi on ampunut useita mustaihoisia nuoria miehiä eri puolilla Yhdysvaltoja.

Poika ammuttiin sen jälkeen, kun viranomaiset olivat saaneet hätäsoiton, että joku liikkuu puistossa aseen kanssa. Ase osoittautui leikkiaseeksi ja poika kuoli vammoihinsa vuorokautta myöhemmin.

Raportin mukaan poliisi Timothy Loehmann, joka ampui pojan, oli kuulustelujen perusteella joutunut hyvin vaikean tilanteen eteen.

– Hän vaikutti mieheltä, joka oli pantu vaikeaan tilanteeseen ja hänen piti tehdä hyvin nopeita päätöksiä. Hän perusti päätöksensä oikeaan aseeseen ja siihen, että hän saattoi kuolla tai loukkaantua tilanteessa, kertoo poliisia kuulustellut FBI agentti raportissa.

Agentin mukaan poliisi kertoi vapaaehtoisesti tapahtumista heti ampumisen jälkeen. Hänen mukaansa Loehmann kertoi kuulusteluissa, että pojalla oli ase, jota poika kurkotti sen jälkeen, kun hän oli käskenyt nostamaan kädet näkyville.

Raportti luovutetaan tuomaristolle, joka päättää nostaako syytteet Loehmannia ja tämän työskentelyparia vastaan. Tapaus nostatti kohun marraskuussa, koska ampumisesta on olemassa myös videomateriaalia.

Tutustu koko raporttiin täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.