Mainos

Christian Ruuttu poikansa urasta: Mitään ei odotettu

Entinen NHL-pelaaja Christian Ruuttu kertoo yllättyneensä siitä, mitä hänen poikansa, joulukuussa 19 vuotta täyttävä Alexander Ruuttu on saavuttanut jo tähän asti jääkiekkourallaan.

Christian Ruuttu työskentelee NHL-seura Phoenix Coyotesin Euroopan-kykyjenetsijänä. Coyotes varasi Alexander Ruutun kesäkuussa toisella kierroksella draftin 51. varauksena. Isä kieltää olleensa millään tavoin suoraan tekemisissä poikansa varauksen kanssa.

- Minulla ei ole siitä varauksesta vastuuta. Tiesin kyllä, missä hän oli meidän listoillamme, mutta en osallistunut häntä koskeviin neuvotteluihin, joita hoitivat mm. toimitusjohtajamme Don Maloney ja amatöörien pääkykyjenetsijämme Keith Gretzky. Minut suljettiin huoneesta jääviyssyistä, kun Akua koskevia päätöksiä tehtiin - ja se sopi minulle hyvin, Ruutu paljasti MTV3:lle.

- Oikeastaan melkein toivonkin, ettei Aku olisi tullut meille, isä naurahti.

Millaisista jääkiekkoilullisista asioista yhdeksän vuotta NHL:ssä pelannut Ruuttu sitten keskustelee poikansa kanssa?

- Asennepuolelta ne keskustelut pitkälti löytyvät. Usko omaan itseen on erittäin tärkeää. Niin on myös se, että pitää vaan treenata paljon, Ruuttu totesi.

Työnteon tulokset alkavat näkyä

Kokeneena kykyjenetsijänä Ruuttu osaa luonnehtia poikaansa pelaajana objektiivisesti.

- Hänen kehityksensä on ollut joulun jälkeen kovaa. Työnteko alkoi maistua Akulle vasta puolitoista vuotta sitten. Nyt tulosta näkyy. Uskallusta on tullut lisää, samoin rauhallisuutta. Puolustuspelaaminen on kehittynyt. Verrattuna itseeni pelaaja-aikanani Aku on enemmän maalintekijä ja isompikokoinen sentteri, Ruuttu analysoi.

- Mitään ei odotettu, mutta paljon on siihen nähden saatu, Ruuttu tokaisi poikansa tähänastisesta urasta, vaikka huipulle onkin vielä paljon matkaa.

Alexander Ruuttu sitoutui tammikuussa kaksivuotiseen sopimukseen Jokereiden kanssa.

- Hänellä oli mahdollisuus mennä useampaankin yliopistoon Pohjois-Amerikassa, mutta hän valitsi Jokerit. Se oli hänen oma päätöksensä. Aku tekee omaa uraansa, isä-Ruuttu sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja